Sud-Vestul Angliei și Stonehenge
Acestea sunt în mare parte zone rurale, ascunse atât de departe în vestul țării încât atracția Londrei nu se simte aici. Orașe cu piețe și biserici sunt împrăștiate peste tot. Coasta mării din sud-vestul Angliei este cea mai veche din punct de vedere geologic. Cele mai mari orașe din regiune sunt Bristol (în nord) și Plymouth (în sud). Peisajul rural găzduiește orașe înfloritoare, dintre care unele datează din vremea Imperiului Roman. Și chiar mai devreme, triburile primitive au trăit aici, moștenirea lor istorică se află în monumentele uimitoare din Stonehenge și Avebury de pe Câmpia Salisbury.
< p>Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Regatul Unit. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Aeroportul Heathrow este de 15 euro pe zi, în Aeroportul Edinburgh costul de închiriere este aproape de la fel - de la 14 euro pe zi.Vestul „depărtat” al Angliei a fost locuit de celți, care au părăsit Cornwall cu nume geografice ciudate. A fost aici în secolul VI. S-a născut legenda regelui Arthur. Trei sute de ani mai târziu, o nouă țară, Anglia, a apărut din stăpâniile lui Alfred Wessex. Regele Alfred, după ce a adunat o armată, i-a învins pe danezi chiar în inima câmpiei Somerset. Mai la vest se întind pământurile roșii fertile din Devon, parcă disecate de două zone întinse - Exmoor și Dartmoor. Deja peisajul lor oferă o idee despre frumusețea pământului local, care se dezvăluie în plină forță atunci când se apropie de coasta Cornwallului. Stonehenge la 14 km nord de Salisbury se află o structură veche de piatră - Stonehenge.
< p>Acest cel mai faimos monument preistoric din Europa este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Arheologii s-au certat de mulți ani despre scopul complexului. Versiunile variază: de la teoria utilizării lui Stonehenge pentru venerarea soarelui și sacrificii până la ipoteza semnificației astronomice a pietrelor, care sunt un calendar uriaș. Construcția din piatră, se pare, a fost construită în etape. Totul a început în jurul anului 3000 î.Hr. e., când s-au realizat puțul de protecție exterior și șanțul. < p>În cadrul inelului, în următorul mileniu, au fost ridicate structuri de calcar. Bolovenii „vin” din carierele de cretă din Marlborough Downs, iar blocurile albastre pentru triliți, arcade uriașe, „au sosit” de departe – din orașul Preseli, din sudul Țării Galilor. În ciuda restricțiilor severe de acces la bolțile celebrului monument preistoric, Stonehenge rămâne un loc de mister. Se crede că pietrele emană putere de vindecare și, atât pe vremuri, cât și astăzi, sute de oameni caută să ajungă aici în zilele solstițiului de vară.