Cele mai cunoscute muzee din Bruxelles și Amsterdam
Sunt oameni cărora nu le place să stea prea mult și caută să-și diversifice călătoriile în străinătate. O oportunitate excelentă este să rezervi un tur în două țări, de exemplu, în Belgia și Țările de Jos.
Cei cărora le place să călătorească cu mașina de obicei rezervă o mașină în Belgia online în avans. La Charleroi Bruxelles, închirierea unei mașini compacte va costa de la 18 euro pe zi, iar la Aeroportul Zaventem ceva mai scump - de la 21 euro pe zi. Prețurile pot varia în funcție de sezon, clasa mașinii și perioada de închiriere.
Bruxelles, capitala Belgiei, este cunoscută încă din Evul Mediu. Datorită celor mai bogate colecții ale muzeelor regale, orașul este astăzi cunoscut drept cel mai mare centru cultural european. Expoziția Muzeului de Arte Frumoase conține picturi de Rembrandt, Brueghel, Rubens și mulți alți mari pictori. Muzeul de Artă Modernă este relativ tânăr - nu are încă 30 de ani, dar colecția sa este și demnă de admirat, deoarece conține picturi atât ale artiștilor belgieni contemporani, cât și ale pictorilor de renume mondial: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.
Alte muzee metropolitane nu sunt mai puțin renumite: expoziția Institutului Regal de Istorie Naturală prezintă scheletele unor șopârle erbivore gigantice care au locuit planeta cu milioane de ani în urmă. Iar muzeul de instrumente muzicale se mândrește cu cea mai mare colecție de diverse instrumente din Europa, al căror număr a depășit de mult 6 mii. Atrage atenția oaspeților orașului și muzeului ciocolatei. În mod remarcabil, intrarea la muzeu și degustarea diferitelor exponate sunt complet gratuite.
Amsterdam nu este cu mult în urmă Bruxelles-ului în ceea ce privește numărul de muzee celebre. Cel mai vizitat muzeu din capitala Olandei este Rijksmuseum. Este situat într-un colț liniștit și fermecător, pe malul unuia dintre canalele orașului vechi. Muzeul a fost fondat cândva de fratele lui Napoleon Bonaparte, Louis Bonaparte. Astăzi conține cea mai bogată colecție de picturi ale maeștrilor Epocii de Aur a Țărilor de Jos, care nu are analogi. Dar turiști din multe țări vin aici, nu doar pentru a vedea lucrările lui Vermeer, Pieter de Hooch, Frans Hals și a multor alți maeștri, ci și pentru a admira una dintre lucrările lui Rembrandt prezentate aici - The Night Watch.
Locul al doilea ca frecventa dupa celebrul Rijksmuseum este ocupat de o casa modesta de pe strada Princesgracht, la numarul 263. In timpul razboiului, o fata evreica, al carei nume este cunoscut astazi de intreaga lume, Anne. Frank, s-a ascuns în ea cu familia ei de invadatorii germani. Jurnalul ei a fost tradus acum în multe limbi, iar casa este acum nu doar un muzeu, ci și un centru de cercetare pentru studiul Holocaustului. Fără îndoială, fiecare turist care vizitează Amsterdam nu poate decât să viziteze Madame Tussauds. Expoziția sa cuprinde mai multe părți: evenimente și scene de stradă din viața personalităților celebre ale Epocii de Aur, o cameră a ororilor și o sală a vedetelor.