Loading icon

Miturile și legendele din Heraklion sunt inspirate de fantoma Minotaurului

Renumitul leagăn al civilizației europene, insula Creta primește anual milioane de turiști care doresc să se regăsească în faimosul labirint al fierului Minotaur. Heraklion nu este renumit doar pentru un singur bârlog al fiarei.

Aceasta este capitala insulei pentru o secundă, așa că puteți face cerințe mari asupra ei: este, de asemenea, o bogată moștenire culturală, o istorie antică plină de povești, principala arteră educațională și de cumpărături. Dar cel mai important lucru este șansa de a vă arunca cu capul în lumea și viața unei civilizații antice, de a vă simți parte dintr-o legendă, un erou al unor mituri incredibile.



Creta poarta de aer

Al cincilea oraș ca mărime din Grecia, Heraklion, apare în toată splendoarea pentru turiștii care își întind picioarele doar după câteva ore de stat în avion. De aici începe mișcarea prin orașele insulei pentru siesta grecească. Și în timp ce uriașa metropolă își deschide cu bucurie brațele, ar trebui să aflați ce vă așteaptă înainte.

În timp ce autobuzul se mișcă lin pe străzi, turiștii se întâlnesc din când în când cu universități, muzee, teatre - cultură și educație sunt la cele mai bune lor. Este foarte posibil să existe un port maritim pe parcurs, dar de obicei este lăsat pentru o gustare. De asemenea, unii turiști se bucură de închiriere de mașini pentru vacanță în Grecia. Vă putem recomanda să rezervați o mașină în prealabil, în Heraklion costă aproape 15 euro pe zi, în aeroportul Heraklion - aproape 10 euro o zi.

Povestea începe cu un port obișnuit, pe care Grecia a decis să-l imortalizeze în mituri. La câțiva kilometri de oraș, greci de ajutor vă vor arăta ruinele Palatului Knossos. Acesta este chiar locul în care, conform poveștilor localnicilor, încă mai rătăcește un însetat de sânge jumătate taur, jumătate om, care mănâncă oameni.



Adevărat, încă din vechime ori, totul este încă intact, dar totuși este puțin apăsător. Cotituri nesfârșite, pasaje complicate, cămine - poate chiar acestea sunt drumurile de-a lungul cărora localnicii au fugit pentru a trăi puțin mai mult decât orașul Heraklion, cu guvernul civilizației minoice alocat pentru ei.

De unde începe moștenirea culturală din Heraklion

Pentru a consolida impresii vii, trebuie să vizitați Muzeul de Arheologie. Toate descoperirile au fost duse în acest loc, dintre care multe sunt datate în urmă cu trei milenii î.Hr. Cei mai curioși vor fi arătați și povestiți despre folosirea armelor grecești, data originii farfurioarei ceramice, unicitatea obiectelor de uz casnic la care alte civilizații nu puteau decât să viseze.

Dar statuile și frescele vor încânta. toți cei care se plictisesc de colțurile de istorie locală ale muzeului. De asemenea, pentru turiști sunt zone deschise cu opere de artă și documente istorice.



Amintiți-vă când vă ați privit deschis la Marile Piramide din Giza din Egipt? Exact același efect va fi de la Zidul Cetății, aparținând epocii venețiane a vieții din Heraklion. Creta se mândrește cu 60 de metri de structură masivă care înconjoară partea veche a orașului.

Este clar că, la fel ca orice altceva în Grecia, puțin a supraviețuit aici, dar în timp ce porțile lui Pantokrator și Iisus sunt încă în picioare, merită văzute.
Orașul Heraklion din Creta nu se termină aici. Dacă prindeți un localnic de gât, atunci el este gata să conducă pe oricine pe căi non-turistice pentru bani puțini. Și va trebui să mergi săptămâni întregi - fiecare pietricică de acolo își amintește încă picioarele lui Hercule.



Deci biserici, cetăți de Martinengo și Kules, catedrale, lucrări rafinate ale fântânilor venețiene, străzi cu nume mitice (Teseu, Daedalus), precum și structuri arhitecturale moderne vă așteaptă.

De asemenea, nu vom lăsa cumpărăturile deoparte. Pentru savoarea locală, mergem la bazaruri, care în general și în orice țară, dar aici sunt împrăștiate suveniruri, mărci populare și anticariate. Acest lucru vă va permite să alegeți un lucru mic drăguț, pe care apoi îl puteți admira pentru seri lungi cu un pahar de vin grecesc antic Retsina.