Loading icon
Sfaturi de călătorie la Istanbul pentru primii
Sfaturi de călătorie la Istanbul pentru primii

Fie că vă planificați prima călătorie la Istanbul, fie că ați vizitat-o deja, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre acest oraș frumos.
Unul dintre cele mai importante sfaturi de călătorie la Istanbul pentru cei care începi să-l călătoriți este să evitați aglomerația in vara. Acest lucru se datorează faptului că atracțiile turistice din Istanbul se aglomera foarte repede, mai ales în sezonul de vârf.

Bucătăria turcească: deserturi, supe, salate și alte feluri de mâncare
Bucătăria turcească: deserturi, supe, salate și alte feluri de mâncare

Bucătăria turcească este o adevărată capodoperă care merită atenția ta. S-a dezvoltat de foarte mult timp, așa că în timpul nostru există un număr mare de feluri de mâncare diferite în el. Este puțin probabil că veți putea gusta toate delicatesele în timpul vacanței, dar merită să încercați cele mai populare capodopere culinare în vacanță!

Alanya - mare și divertisment
Alanya - mare și divertisment

Orașul stațiune Alanya este situat în Turcia, la 150 de kilometri de Antalya. Aceasta este cea mai fierbinte regiune din țară, așa că apa Mării Mediterane este caldă și blândă - sezonul de înot aici durează din aprilie până în octombrie. Alanya este înconjurată de munții Taur sau Taur, ceea ce afectează și clima - aici nu sunt vânturi puternice, deoarece lanțul muntos împiedică intrarea maselor de aer rece în regiunea Alanian.