Loading icon

Bucătăria turcească: deserturi, supe, salate și alte feluri de mâncare

Bucătăria turcească este o adevărată capodoperă care merită atenția ta. S-a dezvoltat de foarte mult timp, așa că în timpul nostru există un număr mare de feluri de mâncare diferite în el. Este puțin probabil că veți putea gusta toate delicatesele în timpul vacanței, dar merită să încercați cele mai populare capodopere culinare în vacanță!

Cei cărora le place să călătorească cu mașina de obicei își rezervă o mașină în < a href="https://cars-scanner.ro/turcia.html">Turcia online în avans. La Aeroportul Istanbul Ataturk închirierea unei mașini compacte va costa de la 16 euro pe zi, iar la Aeroportul Antalya ceva mai scump - de la 18 euro pe zi. Prețurile pot varia în funcție de sezon, clasa de mașini și perioada de închiriere.

Principalele caracteristici ale bucătăriei turcești

Poporul Turciei aderă la islam. De aceea, în bucătăria turcească practic nu există preparate preparate din carne de porc. Pentru a crea capodopere culinare, bucătarii aleg pui și miel. Puteți gusta aceste mâncăruri delicioase în restaurantele locale.

Bucătăria turcească este direct legată de utilizarea din abundență a pepperoni. Această legumă verde face gustul preparatelor mai picant. Pepperoni uscat se adaugă la capodoperele culinare, care le plac multor călători.

În plus, bucătăria turcească este populară cu utilizarea măslinelor, care sunt adăugate la multe feluri de mâncare. Nicio masă nu este completă fără o porție de legume de sezon. Se consumă proaspete, prăjite, murate sau fierte.


Mâncăruri de sărbători turcești

Turcii iubesc pur și simplu curcanul, așa că îl gătesc pentru aproape fiecare vacanță. De asemenea, zilele solemne sunt însoțite de tot felul de dulciuri care le plac atât copiilor, cât și adulților.

Salate și aperitive turcești

De fapt, gustările în această țară sunt considerate o adevărată artă. Acestea trebuie servite pe masă înainte de felul principal. Gustările reci sunt castraveții crocanți cu gust picant (usturoi + iaurt), tot felul de amestecuri, a căror bază este pepperoni. Dacă vorbim despre aperitive fierbinți, nu uitați să încercați creveți mari cu usturoi (copți la cuptor), precum și capace de ciuperci umplute cu pui fiert.

În Turcia, se obișnuiește să se pregătească salate fără maioneză. . Rolul dressingului este jucat de un amestec de otet, suc de lamaie si ulei de masline. Compoziția salatei conține ingrediente pe care bucătarii le selectează, concentrându-se pe un anumit sezon.


Supe turcești

În această țară, se obișnuiește să se gătească primele feluri într-un bulion bogat de carne. Principalele ingrediente ale supelor sunt tot felul de legume de sezon, tăiței, orez. Un fel de mâncare făcut din ouă, suc de lămâie și ulei de măsline este destul de popular. Aceasta este o supă piure care va lăsa o impresie de durată.

Dacă afară este o vară fierbinte, comandați delicioasă ciorbă de cacik într-unul dintre restaurante. Se prepară din castraveți, se adaugă iaurt natural și mirodenii aromate. De asemenea, supele pe bază de roșii, ciuperci, pui și fasole roșie merită atenția ta.

Deserturi turcești

Aceasta este o țară care va câștiga inima oricărui dinte de dulce. Alegerea delicateselor este extrem de larga, asa ca sigur vei gasi ceva care iti place. Încercați Halva turcească, bile crocante de aluat, baklava stropită cu delicios sirop de zahăr. În plus, vă va plăcea gutuia fiartă în sirop dulce, care poate fi gustată în fiecare restaurant turcesc.

Asigurați-vă că vă familiarizați cu bucătăria din Turcia dacă vă decideți să plecați în această țară în vacanță.Veți fi plăcut surprins de varietatea de preparate delicioase pe care doriți să le gustați din nou!