Loading icon

Unde să ierni în Europa

Dacă doriți să petreceți iarna într-o țară mai caldă din Europa, cu siguranță va trebui să răspundeți la următoarele întrebări:


1. Ce țară cu climă caldă și program cultural ar trebui să alegeți?

2. Unde să găsești un loc de muncă?

3. Ce fel de muncă să găsești?

În fiecare zi, pe piața muncii există din ce în ce mai multe oferte de muncă la distanță în străinătate, iar motivele pentru aceasta sunt destul de evidente: o companie poate economisi la închirierea biroului și achiziționarea de echipamente, iar geografia angajării angajaților crește dramatic. De asemenea, este foarte convenabil pentru angajați. Puteți trăi oriunde în lume și puteți lucra în același timp. Acest lucru este deosebit de important în perioada rece de iarnă.

Cu toate acestea, nu este necesar să vă limitați la munca de la distanță atunci când puteți găsi un loc de muncă cu normă întreagă într-o țară caldă europeană. Aceasta este o oportunitate excelentă de a combina călătoria și munca. Adică, puteți lucra atât de la distanță, cât și la birou și vă puteți bucura de cultura țării și de societatea localnicilor săi.

Așadar, pentru început, ar trebui să vă decideți alegerea muncii pe placul dvs. și oportunități. Pentru a face acest lucru, puteți vizita site-ul web al Norvegiei pentru locuri de muncă în străinătate. Există multe locuri de muncă diferite aici, cum ar fi agent de turism vorbitor de norvegiană, moderator de conținut, analist de conținut pentru rețelele sociale, specialist în asistența clienților, prezentator de jocuri de cazino și multe altele. După cum puteți vedea, aici puteți găsi cu ușurință un loc de muncă atât la birou, cât și de la distanță.

În plus, după ce v-ați hotărât asupra unui post vacant, puteți decide și țara în care doriți să petreceți iarna.

Ce țară cu o climă caldă și un program cultural ar trebui să alegeți?

Există zeci, dacă nu sute de orașe și regiuni din care să alegi atunci când vine vorba de a decide unde să mergi pentru iarna în Europa. Cum ar fi Valletta, capitala Maltei - cea mai însorită capitală din Europa, Algarve și Lisabona în Portugalia, Barcelona, ​​Malaga și Costa del Sol în Spania, Sicilia în Italia sau Cipru.

Dacă este important pentru tine să poți înota pe plajă, atunci ar trebui să luați în considerare Azore, Albania, Insulele Baleare, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Insulele Canare, Cipru, Corfu, Las Palmas sau Gran Canaria.

Pentru a alege cele mai bune orașe sau țări pentru iernare. , ne propunem să le evaluăm după următoarele criterii:

1. Temperatura medie în ianuarie:
De exemplu, maxime medii din ianuarie de 20 de grade sau mai mult, dar și cu temperaturi medii de 16 grade Celsius, deoarece iarna poate fi o perioadă grozavă pentru extrasezon și pentru călătorii în orașe aglomerate.< puternic>
2. Potențial de călătorie și recreere: disponibilitatea atracțiilor culturale și a locurilor pentru sport.

Am considerat cele mai atractive destinații în opinia noastră și vi le prezentăm spre selecție.

1. Spania: Gran Canaria, Costa del Sol și altele

Coasta de sud a Spaniei continentale aparține Andaluziei. Cele mai sudice plaje din Costa del Sol și Costa de la Luz își poartă numele, chiar și iarna sunt foarte puține zile înnorate sau ploioase. În ianuarie, pe coastă, temperatura se menține în jur de + 15-16 ° С. Multe orașe stațiuni sunt potrivite atât pentru tineri, cât și pentru cupluri. Parcurile de distracții, oceanariile, delfinarii și chiar pinguinariile sunt deschise pentru turiști. O telecabină vă va duce până la munți, de unde se deschide o vedere frumoasă la mare și împrejurimi. Viața în stațiune nu se oprește nici măcar în lunile de iarnă

Cu toate acestea, deoarece temperaturile scad noaptea, verificați întotdeauna dacă camera este încălzită atunci când rezervați cazarea.

Insulele Canare

În Marea Mediterană, Spania deține Insulele Baleare, în Oceanul Atlantic - celebrele Insule Canare. În plus, în fruntea listei noastre de locuri unde este cald în ianuarie se află Insulele Canare. Sunt situate aproape în largul coastei Africii. Principalele insule ale Canarelor - Tenerife, Palma și Gran Canaria - sunt numite continente în miniatură. Aici puteți vizita mai multe anotimpuri în același timp. În munți, la o altitudine de doi kilometri, chiar și vara, este zăpadă, iar pe coastă și iarna temperatura se menține la + 20 ° С.

Temperatura medie în Ianuarie: 20° maxim / 13° minim.

Potențial de aventură:
plaje cu nisip negru, un vulcan adormit și o populație locală care iubește mâncarea, muzica și dansul.

Deși Insulele Canare Spaniole sunt mai scumpe decât Asia de Sud-Est, ele sunt totuși un vis devenit realitate pentru cei care doresc să lucreze în altă țară. Vremea uimitoare, tarifele de cazare accesibile și fusurile orare le fac populare pentru cei care caută o evadare de iarnă.

Înconjurate de peisaje de la plaje la păduri tropicale și cratere vulcanice, insulele au o mulțime de oportunități de aventură în afara drumurilor bătute. Las Palmas este un oraș accesibil pe jos, cu o mulțime de spații de lucru în comun, cazare relativ ieftină și o mulțime de lucruri de făcut în timpul liber. Sugestie: viața pe insulă înseamnă să ieși afară și să te înscrii la o lecție de surf!

Barcelona

Barcelona este un paradis metropolitan pentru iernarea în Europa.

Temperatura medie în ianuarie:
13° maximă / 7° scăzută.

Potențial de aventură :
Aflați despre arhitectura excelentă, mâncare incredibilă și o atmosferă cosmopolită în acest oraș spaniol de coastă.

Chiar dacă Barcelona este unul dintre cele mai tari orașe de pe listă, vremea este încă blândă pe tot parcursul anului, iar turismul în creștere, -sezonul poate fi cel mai bun moment pentru a explora fără mulțimi. Poate fi un tur minunat cu o mașină închiriată.

Celul culminant al Barcelonei este cu siguranță arhitectura de altă lume a lui Gaudi și ar trebui să lași deoparte câteva zile pentru a vizita incredibila Casa Batlló, Parc Güell și Sagrada Familia. După muncă, vă puteți bucura de o siesta și apoi puteți face o plimbare de-a lungul animatelor Ramblas și a uneia dintre cele mai bune unități gastronomice din toată Europa.

Aici puteți afla mai multe despre obținerea cărții de ședere în Spania.

2. Italia

Pentru plimbările pe străzile Italiei, garderoba va trebui să fie selectată separat pentru fiecare oraș.

Cea mai caldă regiune din ianuarie este Sicilia
: +15°С (noaptea +9°С). În acest moment, pe continent în Napoli + 13 ° C în timpul zilei (+ 5 ° C noaptea). O seară de iarnă în Sorrento te va încânta cu aceeași temperatură. Iernile din sudul Italiei sunt blânde. Pentru comparație: la Roma +11°С, vânt și umiditate, la Veneția +6°С și inundații, la Milano este răcoare, +6°С, la Florența +9°С.

Potențial de aventură: în lunile de iarnă, prețurile de închiriere de mașini sunt reduse cu 15-30%, este mai ușor să găsești parcare gratuită, iar atracțiile sunt libere de mulțimile de turiști.

Portugalia concurează cu Spania și Italia nu numai cu vremea caldă în timpul iernii, ci și cu atracțiile. Amestecul de culturi europene și sud-americane conferă țării o aromă unică. Cel mai cald lucru din Portugalia în ianuarie este pe insula Madeira + 18-19 ° С. Alte posesiuni portugheze din Oceanul Atlantic sunt Azore, dar iarna este ceață și plouă. Cu toate acestea, zăpada din Azore nu cade deloc.

Temperatura medie în ianuarie:
15° maxim / 9° minim.

Potențial pentru aventură:
frumusețea vechii Europe se întâlnește cu scena urbană modernă plină de viață.

Toate facilitățile și infrastructura unui mare oraș european, plus o climă blândă și prețuri accesibile, fac din Lisabona o alegere excelentă pentru un nomad de iarnă. Adăugați o mulțime de spații de lucru în comun unde puteți închiria un birou și conexiune Wi-Fi, arhitectură frumoasă, mâncare delicioasă, viață de noapte vibrantă și transport convenabil. Deși probabil că nu este o idee bună să vizitezi plajele portugheze în ianuarie, cu o temperatură medie de 15 grade, este suficient de cald pentru a pleca la o explorare serioasă a orașului.

Sagres

Aflată lângă vârful de sud-vest al Algarve, această destinație populară pe timp de iarnă atrage mulți jucători de golf și surferi pe plajele sale răcoroase, sărutate de soare în timpul iernii. Acesta este momentul în care swellurile Atlanticului sunt cele mai rezistente și ating apogeul, în timp ce aceste întinderi pitorești de nisip sunt libere de aglomerația de vară. Există, de asemenea, o mulțime de terenuri de golf, cum ar fi Boavist și Espiche cu 18 găuri, situate într-o rezervație ecologică, în care pasionații așteaptă cu nerăbdare să joace o rundă sau două sub căldura plăcută a soarelui. Când apar norii, observatorii furtunilor au ocazia să privească și să audă valuri masive care se prăbușesc pe țărm. Există, de asemenea, multe sate frumoase de pescari, castele maiestuoase și plimbări pitorești printre stejari de plută.

Site-ul web oficial al serviciilor publice din Portugalia
poate clarifica toate detaliile de a obține un permis de ședere în această țară.

Indiferent ce credeți despre o evadare de iarnă din minunile zăpezii către țări și orașe calde, suntem siguri că destinațiile europene pe care le-am enumerat vă vor încuraja cu siguranță să împachetează-te și pornește la drum pentru iarnă.