Loading icon

Cele mai vizitate muzee din Grecia

Cu una dintre cele mai bune colecții de antichități grecești din lume, acest muzeu spune povestea ascensiunii Atenei și a Greciei. Colecția sa de sculpturi este de neegalat.

Situat în Kifissia, nu departe de centrul Atenei, acest muzeu are mai multe colecții diferite. Veți găsi sculpturi, vaze și obiecte minore.

1. Muzeul de Arheologie din Atena

Muzeul de Arheologie din Atena este cel mai mare și cel mai bun muzeu arheologic din Grecia, cu o colecție impresionantă care acoperă peste 11.000 de exponate. Această gamă largă de antichități variază de la preistorie până la antichitatea târzie. În ciuda numărului mare de obiecte expuse, muzeul nu s-a simțit niciodată aglomerat în timpul vizitei noastre, datorită aspectului atent și atent. Muzeul este găzduit într-un mare conac neoclasic de culoare lămâie și este împărțit într-o serie de camere și anexe. Fă-ți timp pentru a admira instrumentele și descoperirile antice din Colecția de antichități preistorice, apoi minunați-vă de evoluția sculpturii grecești de-a lungul veacurilor în Colecția de lucrări de sculptură.

Cele mai faimoase artefacte de la Muzeul de Arheologie din Atena includ statuia din bronz în mărime naturală a lui Zeus/Posiedon (Epinetra), un coif de aur din bătălia de la Troia și mecanismul Antikythera din bronz ruginit, despre care se crede că a fost folosit pentru navigație la începutul anilor douăzeci î.Hr. Există, de asemenea, o serie de măști de aur frumoase și elaborate, pumnale, bijuterii și alte obiecte expuse.

Muzeul de Arheologie din Atena a fost fondat în 1829, primul muzeu înființat după lupta revoluționară grecească și eliberarea de sub dominația otomană. Este situat în Exarcheia, aproape de Universitatea Politehnică din Atena și se poate ajunge cu taxiul (5 minute), metroul (10 minute) sau la 25 de minute de mers pe jos de zona Plaka/Acropole. Este deschis 7 zile pe săptămână și prețurile biletelor sunt rezonabile. Pachete speciale de bilete sunt disponibile pentru a include acest muzeu, Muzeul Bizantin și Creștin și Muzeul Numismatic la un preț. Rezervă bilete aici. Alternativ, Muzeul de Arheologie este inclus în majoritatea permiselor de atracție multiple din Atena. Consultați lista completă a opțiunilor de permis pentru Atena aici.

Este imposibil să faceți cunoștință cu obiectivele turistice ale Greciei într-o singură zi, precum și într-o singură zi. saptamana, dar puteti vedea numarul maxim de locuri noi cu ajutorul unei masini inchiriate la unul dintre aeroporturile tarii. De exemplu, în Atena poți închiria o mașină de la 17 euro pe zi, în Corfu - de la 16 euro pe zi.

2. Muzeul Bizantin și Creștin

Renovat în 2004, acest muzeu magnific este una dintre cele mai bune colecții de artă bizantină din lume. Găzduit în vila Ilissia, afișează o gamă uimitoare de icoane, sculpturi și fresce din cultura creștină din secolul al III-lea d.Hr. până recent. Exponatele sunt organizate și clasificate în secțiuni, astfel încât să poată fi vizualizate cu ușurință.

Printre cele mai interesante exponate de aici se numără veșmintele preoțești copte, ceramica și armura, împreună cu picturi, manuscrise și fresce. Are o colecție de peste 25.000 de articole și este unul dintre locurile de top de vizitat în Grecia pentru iubitorii de artă devoțională. De asemenea, este renumit pentru mozaicurile complicate și icoanele frumoase pe care le păstrează.

Muzeul Bizantin și Creștin este situat în inima Atenei și este aproape de multe alte atracții, inclusiv Kolonaki, Grădina Națională și Muzeul Cicladelor. Acest lucru îl face un loc ideal de explorat în timpul unei zile de vizitare a obiectivelor turistice în capitala Greciei. De asemenea, apare în multe tururi ale muzeelor de top ale orașului și poate face parte dintr-un pachet care include alte atracții precum Acropole, Agora și Liceul lui Aristotel.

Fie că doriți să faceți un tur cu ghid sau să vă plimbați pe cont propriu prin exponate, acest muzeu este un loc absolut obligatoriu în Atena. Dacă vizitați muzeul pe cont propriu, va dura câteva ore pentru a finaliza întreaga vizită. Este recomandat să vă planificați timpul în consecință, astfel încât să puteți vedea toate exponatele dintr-o singură mișcare. Pentru a profita la maximum de vizita dumneavoastră, verificați online prețurile biletelor și orarul muzeului. De asemenea, vă puteți rezerva biletele în avans pentru a evita orice bătăi de cap de ultim moment.

3. Muzeul Național de Arheologie

Muzeul Național de Arheologie este un muzeu al comorilor care prezintă cele mai faimoase descoperiri din siturile arheologice din Grecia. Este, de asemenea, un depozit major pentru artefacte colectate de statul grec. Muzeul conține o bibliotecă imensă, o arhivă fotografică și laboratoare chimice.

Situat chiar vizavi de Partenon și asemănător cu structura stâncii sale sfințite, muzeul are un design eșalonat care permite accesul ușor la colecțiile sale. Este cel mai mare muzeu arheologic din Grecia, cu o colecție de peste 11.000 de exponate.

Oferă o panoramă a istoriei civilizației grecești antice de la preistorie până la antichitatea târzie. Unul dintre principalele puncte de atracție ale muzeului este colecția de bronzuri antice, care este cea mai mare din lume. Alte remarcate includ masca de moarte de aur a regelui Agamemnon, o cască a lui Miltiade, generalul atenian care a câștigat bătălia de la Maraton împotriva perșilor și o vază războinică miceniană înfățișând soldații care mărșăluiesc spre război în timp ce cei dragi le iau rămas bun. Există, de asemenea, o cameră dedicată comorilor magnifice găsite de Schliemann în Micene și o altă cameră pentru Santorini, cu picturile sale încântătoare cu boxeri.

O vizită la Muzeul Național de Arheologie este ca o aventură de călătorie în timp în viața reală! Puteți petrece cu ușurință câteva ore aici explorând exponatele. Puteți achiziționa un bilet combinat cu Muzeul Epigrafic, Muzeul Bizantin și Creștin și Muzeul Numismatic la intrare pentru un tarif redus. Aceasta este o vizită obligatorie în următoarea călătorie la Atena. Muzeul este deschis zilnic de la 9:30 la 17:30, cu excepția zilei de 1 ianuarie, Duminica Paștelui și a sărbătorilor legale. Reduceri speciale sunt disponibile pentru grupuri și studenți.

4. Muzeul Național de Artă Contemporană

Înființat în 2000, Muzeul Național de Artă Contemporană (alias EMST) este una dintre cele mai importante instituții culturale din Atena. Colecția sa include picturi, instalații, fotografii și sculpturi ale artiștilor greci și internaționali precum Vlassis Caniaris, Nikos Kessanlis, Sirin Nesat și Nan Goldin.

Spațiul său expozițional principal este găzduit în fosta clădire Fix Brewery, un exemplu excelent de arhitectură industrială postbelică din cartierul Koukaki. Colecțiile EMST sunt expuse în întreaga clădire, care găzduiește și săli de clasă, o bibliotecă și un magazin de muzeu.

Punctul culminant al NMCA este colecția sa extinsă de bronzuri, cu peste 14.000 de piese expuse. Există, de asemenea, o serie de vase antice din sticlă și ceramică, precum și figurine, cazane și arme.

Un alt remarcabil este Muzeul Numismatic al muzeului, care se mândrește cu una dintre cele mai extinse colecții de monede din lume. Colecția datează din secolul al XIV-lea î.Hr. și cu siguranță va încânta pe oricine este interesat de antichitate.

De asemenea, există numeroase inscripții și fragmente de statui de marmură care se găsesc aici, inclusiv 36 din cele 115 panouri originale de friză din Partenon care surprind fragmente de divinitate și umanitate bună, cum ar fi zeița Atena care își pune sandala sau coiful lui. Miltiade, generalul atenian care a câștigat lupta-maraton împotriva perșilor.

În timpul călătoriei dvs. la Atena, asigurați-vă că treceți la acest muzeu fascinant și divers. Este ușor de înțeles de ce a devenit rapid o atracție populară, cu expozițiile impresionante de antichități oferind o privire uimitoare în istoria și modurile antice ale Greciei. Este disponibil un pachet special de bilete care vă permite să vizitați muzeele Acropole, bizantine și creștine și numismatice, toate la prețul unuia!

5. Muzeul Național al Greciei

Muzeul Național de Arheologie al Greciei este cel mai mare și unul dintre cele mai importante muzee din țară, cu o colecție impresionantă de artă antică grecească. Peste 11.000 de exponate sunt adunate aici din toate colțurile lumii grecești și ale veacurilor, oferind o panoramă extraordinară a civilizației antice din preistorie până în antichitatea târzie. Punctele de atracție ale acestui muzeu incredibil includ faimosul Car de bronz din bronz, precum și o colecție remarcabilă de sculpturi și lucrări din metal, inclusiv lucrări ale lui Praxiteles și alți artiști apreciați. Alte piese remarcabile sunt enigmatica Masca lui Agamemnon și mecanismul de calcul al timpului numit Antikythera, care seamănă cu un computer analog modern. Mai mult, Muzeul expune unele dintre comorile găsite în Oracol, temple și comori din Delphi, unul dintre cele mai renumite situri antice pentru divinație și profeție.

Construită între 1866 și 1889, această clădire neoclasică impunătoare a fost construită pentru a găzdui numeroasele descoperiri de săpături făcute în timpul secolului al XIX-lea în Atena și în împrejurimi. În următorii ani a fost extins cu obiecte din toată Grecia și astăzi este considerată una dintre cele mai cuprinzătoare colecții arheologice din întreaga Europă.

Este un adevărat „muzeu al civilizațiilor” care oferă vizitatorilor o șansă unică de a face o călătorie prin istoria uneia dintre cele mai vechi și mai fascinante culturi din lume. Această colecție impresionantă, cu obiectele sale utilitare, precum și cu opere de artă, face din Muzeul Național al Greciei unul dintre cele mai vizitate muzee din Grecia și un loc de vizitat obligatoriu pentru toți călătorii care vizitează Atena.

Unele dintre celelalte atracții care merită explorate în acest muzeu remarcabil sunt superbele fresce din Knossos, care înfățișează sportivi, dansatori și alte scene care par să atingă mileniile și să ne atingă astăzi. Și, bineînțeles, frumoasele Cariatide, care sunt poziționate exact acolo unde erau situate inițial pe Acropole, când erau folosite ca suport pentru Erechteion.