Loading icon

Lyon - orașul țesătorilor

Centrul administrativ al departamentului Rhone, Lyon, este situat la confluența a două râuri - Rhone și Saone. Fondată de romani în anul 43 î.Hr. Orașul există de mai bine de 2000 de ani. Lyon a fost capitala Galiei romane până la prăbușirea imperiului. Reprezentanții a 60 de triburi galice au participat la festivaluri și întâlniri desfășurate în acest oraș. Distracția lor a fost foarte crudă. În 177, împăratul Marcus Aurelius a ordonat executarea în public a 43 de creștini, acum îi cunoaștem drept „Martiri din Lyon”.

Călătorii cu experiență preferă să rezerve o mașină în Franța în prealabil online, să compare prețurile, evaluările și recenziile. De exemplu, în Aeroportul Lyon poți rezerva o mașină compactă pentru aproape 15 euro pe zi, în Aeroport CDG tarifele încep de la 11 euro pe zi.

< p>

Malul drept al Sonei este ocupat de partea istorică a orașului. Negustorii italieni care au locuit aici de la începutul secolului al XIV-lea au avut o mare influență asupra formării acestei părți. 300 de ani mai târziu, Place Bellecour a fost creată la Lyon, acum este principala atracție a orașului. Centrul pieței este ocupat de o statuie a lui Ludovic al 14-lea, pe piedestal se pot vedea imagini alegorice cu două râuri. Rona este bărbat, Sonna este femeie. Pe piață există și o fântână, care funcționează tot timpul anului. Doar înghețurile severe pot contribui la oprirea acestuia.

Pe strada Brokant-Stalingrad, s-ar putea să fiți interesat de piața de antichități. Ocupă locul trei ca mărime în rândul piețelor europene. Gama de bunuri este pur și simplu uimitoare: puteți găsi lucrări atât din Renaștere, cât și de la mijlocul secolului al XX-lea. Costul antichităților este afectat de momentul creării unei capodopere.

< p> Lyon era cunoscut drept orașul țesătorilor. A primit acest nume datorită traducerii din numele francez al dealului Croix-Rousse de la periferie, unde s-au stabilit țesătorii.

< p> Lyon a întâlnit sfârșitul secolului al XIX-lea cu prezența a 50 de mii de războaie. Dezvoltarea țeserii mătăsii a dat naștere la crearea unor pasaje speciale de-a lungul cărora era convenabil să se deplaseze baloți de mătase. Aceleași pasaje au fost folosite de Rezistența Franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Frații Lumiere erau și ei rezidenți în Lyon. Strada pe care se află conacul familiei lor, iar acum muzeul, se numește „Street of the First Film”.