Loading icon

Bucătărie tradițională cehă

Bucătăria națională cehă este o combinație de rețete antice, o caracteristică a locației geografice și influența bucătăriilor țărilor vecine asupra acesteia. Caracteristica principală este simplitatea și conținutul de calorii.

Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Republica Cehă. Costul mediu al închirierii unei mașini în Praga este de 15 euro pe zi, în Brno - 16 euro pe zi.

Principalele produse alimentare pot fi considerate legume: cartofi, ardei dulci, dovleci, ceapa, morcovi, rosii. Printre cele mai populare fructe se numără: merele, perele, caisele, căpșunile, lămâile, prunele. In ceea ce priveste carnea, aici merita mentionata: porc, vitel, vita, mai rar pasare. Este greu de imaginat bucătăria cehă fără produse lactate: smântână, unt, brânză de vaci și brânzeturi. Cerealele sunt, de asemenea, destul de populare, sunt folosite pentru a prepara cereale, garnituri, se adaugă la supe și salate. Ca condimente și condimente: piper negru, boia de ardei, usturoi, susan, scorțișoară, vanilie.

Găluștele cehe
sunt cele mai faimoase fel de mâncare care se prepară atât în zilele lucrătoare, cât și pentru sărbători. Se folosesc ca garnitura, ca aperitiv cu unt si usturoi. Galustele clasice sunt facute din: drojdie, faina, apa, sare, lapte si zahar. Bramborak este un alt fel de mâncare interesant, fără de care este greu de imaginat masa cehă. Reteta contine: ceapa, cartofi, oua, faina, bere neagra. Ca condimente se folosesc: maghiran, piper negru. Ingredientul principal al acestui fel de mâncare este pieptul afumat, care creează un gust neobișnuit. Pâinele sunt prăjite în ulei vegetal și servite cu smântână grasă.


Primele feluri sunt destul de populare, în special supele de legume și de carne. Supa de fasole în Republica Cehă este făcută din: fasole roșie, ceapă, cartofi, apă, roșii, morcovi. Cârnații sunt folosiți ca ingredient suplimentar. Ca completare a condimentelor: cimbru, piper negru, boia de ardei, usturoi, patrunjel. Rezultatul este un fel de mâncare delicios, consistent, cu un gust picant și o aromă neobișnuită.

Count de porc
este un fel de mâncare festiv care este prezent invariabil pe masa festivă. Pentru prepararea lui nu se folosește aproape nimic, cu excepția: carne, ceapă, morcovi, sare și apă. Acesta este un fel de mâncare simplu care practic nu necesită participarea gazdei. Trebuie doar să ai răbdare și să-ți găsești ceva timp. Și apoi te poți bucura de un preparat delicios cu o aromă pronunțată.


În Republica Cehă, ei iubesc și adesea pregătesc tot felul de produse de patiserie. Chiflele Ducat sunt un fel de mâncare delicios care apare mereu în timpul băutării ceaiului. Rețeta conține următoarele componente: lapte, drojdie, ouă, zahăr, amidon de porumb, făină. Ca umplutură, se prepară o cremă din: smântână, miere, unt, brânză de vaci. Ca adaos, folosiți: rom și vanilie. Rezultatul este un aluat delicios, cu o crustă delicată și cremă aerisită.