Loading icon

Tururi în Szeged, Ungaria

O excursie independentă la Szeged este cea mai convenabilă și economică modalitate de a cunoaște frumosul oraș vechi din sudul Ungariei și de a vă îmbunătăți sănătatea la izvoarele termale.

Cu mult înainte de călătorie, mulți turiști fac rezervări. o mașină în Ungaria online pentru a obține un tarif de închiriere favorabil, pentru a vedea mai multe atracții și pentru a nu depinde de grupurile de tur. La Budapest costul unei mașini de clasă compactă începe de la 15 euro pe zi, la Aeroportul din Budapesta costul este aproximativ același - de la 14 euro pe zi.

Când planificați o excursie independentă în Ungaria, veți putea acoperi toate cele mai atractive orașe și regiuni din această țară relativ mică și veți vedea tot ce vă doriți. Poate fi dificil să cumpărați bilete la Budapesta în timpul sezonului de vârf - vara și în vacanțe - fără rezervare în avans, așa că este mai bine ca turiștii independenți să rezerve bilete în avans.

Una dintre cele mai populare călătorii destinațiile din Ungaria este orașul Szeged - al treilea ca populație din Ungaria, situat pe ambele maluri ale râului Tisa în partea de sud a țării. Distanța de 160 km de la Szeged la Budapesta este ușor parcursă cu autostradă sau cu calea ferată. Szeged nu este doar unul dintre cele mai mari, ci și unul dintre cele mai vechi orașe din țară: prima mențiune despre el a fost găsită în izvoarele secolului al XII-lea. Dar mult mai devreme în aceste locuri a existat o așezare romană Partiskum și reședința lui Attila, regele hunilor.



Din păcate, un număr mare de clădiri istorice nu au putut supraviețui inundațiilor severe din 1879 - din 6.000, mai puțin de 300 de case au supraviețuit. Dar programul de restaurare a orașului, aprobat de împăratul însuși, a dat orașului un nou aspect, iar astăzi turiștii și locuitorii înșiși se bucură de plimbarea prin centrul istoric al orașului Szeged, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. în stil modern și art nouveau.

Dintre monumentele de arhitectură din Szeged, se remarcă catedrala - Templul Legământului, construit pe piața centrală din 1930 din cărămidă roșie și găzduind până la 5.000 de persoane. Arhitectura eclectică și interiorul luxos sunt admirate de turiști. Una dintre cele mai mari organe din Ungaria este instalată în catedrală.

Pentru a vedea cu ochii tăi toată splendoarea orașului Szeged și în același timp a optimiza costurile, atunci când organizezi un tur independent, ar fi este recomandabil să rezervați zboruri ieftine devreme și să închiriați cazare în sectorul privat. Dacă alegeți un apartament sau un hostel în centrul orașului, obiectivele turistice din Szeged vor fi la câțiva pași.



Sf. Turnul Demeter
, situat lângă catedrală, biserica franciscană din secolul al XV-lea în stil gotic, biserica sârbească din 1778 cu un magnific iconostas din lemn sculptat sunt printre puţinele clădiri care au supravieţuit inundaţiei devastatoare. Și după dezastrul natural, în Piața Széchenyi au apărut Teatrul Național și primăria, Palatul Reyok în stil Art Nouveau și sinagoga în stil Art Nouveau.

Szeged este unul dintre cele mai bune stațiuni din Ungaria: izvoarele termale din Szeged și-au câștigat faima în secolul al XIX-lea, când a fost construită Baia de Aburi. În apropiere, în anii 20 ai secolului XX, a fost construită o fântână, de unde iese apă minerală cu proprietăți unice și o temperatură de până la +50 ° C, eficientă pentru boli ale tractului gastrointestinal și ale sistemului nervos, ale sistemului musculo-scheletic și sferei ginecologice. , astm și psoriazis.

În 1981, a fost deschisă baia Novoszeged, care a primit numele neoficial de „ciupercă” din cauza formei originale a cupolei. Compoziția apei minerale din această baie are un efect benefic asupra celor care suferă de reumatism, osteoporoză, boli ginecologice. Pentru a profita de toate posibilitățile băilor - piscine pentru adulți și copii, saune, băi de aburi, solarii - este suficient să achiziționați un bilet de intrare la un preț foarte accesibil. Szeged oferă o gamă bună de hoteluri de trei-patru stele. categorie.