Loading icon

Amfiteatrul Verona: Tur al Arenei Antice

Verona este un oraș din nordul Italiei asociat în principal cu Romeo și Julieta. Această asociere este absolut corectă, deoarece aici găsești locul unde s-a odihnit Julieta, precum și faimosul balcon al casei ei. Cu toate acestea, nu este tot ceea ce merită văzut atunci când vizitați acest oraș plin de istorie. Pe piața principală din Piazza Bra se află unul dintre cele mai mari simboluri ale orașului - amfiteatrul antic Arenda di Verona, care a fost construit în anul 30 d.Hr. În exterior, seamănă cu Colosseumul Roman.

Cei care obișnuiesc să călătorească singuri fără ghid și grupurile de tururi pot închiria o mașină în Italia la un birou de inchiriere si sa nu depind de nimeni. Închirierea unei mașini compacte în Aeroportul Verona va costa în medie 18 euro pe zi, în Roma puteți închiria o mașină compactă de la 20 de euro pe zi.

Arena cu tribune și coridoare a fost păstrată din clădirea originală. Anterior, acestea au fost înconjurate de o fațadă impresionantă pe trei niveluri din calcar alb și roz, extras în regiunea Valpolicella. Arena era situată în afara zidurilor de apărare, dar în imediata apropiere a acestora - creatorii ei doreau să împiedice centrul orașului să fie aglomerat de străini. Doar un mic fragment cu patru arcade a supraviețuit până astăzi. Localnicii o numesc Ala (aripa poloneză). Elemente sculpturale separate care decorează arena (inclusiv coloanele porticului) sunt expuse în Muzeul de Arheologie.



Pentru prima dată, inelul exterior al pereților a fost grav deteriorat în timpul extinderea fortificațiilor orașului sub Teodoric cel Mare (prima jumătate a secolului al VI-lea). Distrugerea s-a încheiat cu un cutremur tragic în 1117, după care a putut fi folosit doar ca carieră. Totodată, a fost interzisă dezmembrarea arenei pentru materiale de construcție.



În perioada Renașterii, când antichitățile trăiau o a doua tinerețe, arena a fost folosită pentru prima dată ca scenă de operă. În 1913, acolo a fost pusă în scenă una dintre cele mai bune opere din istoria muzicii, Aida, de Giuseppe Verdi. Astfel, arena a devenit un loc de concerte destul de popular.

În timpul zilei, arena este deschisă publicului, nu există expoziții și nici exponate. Turiștii se pot plimba prin tribune, pot sta în centrul scenei sau se pot plimba pe coridoare. Pentru a vizita trebuie să cumpărați un bilet.