Loading icon

Ce să vezi în Suedia

Planificați o călătorie în Suedia, dar nu vă vine în minte decât IKEA și ABBA? Dacă da, atunci nu ezitați să citiți mai departe. Mai jos veți afla despre locuri și atracții interesante din Suedia. Unele

dintre ele pot fi destul de încăpere și nu prea reclame publicului larg, dar, cu toate acestea, merită să vă adaptați traseul scandinav la ele.
Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească servicii de închiriere de mașini în Suedia. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Stockholm Aeroport este de 20 de euro pe zi, la Aeroportul Malmo - 18 euro pe zi.

1. Manor Chuleholm

Moșia este situată într-un loc foarte pitoresc, la 40 km de Göteborg pe golf. Clădirea principală a fost ridicată în 1898-1904 în epoca eclectismului arhitectural. Clientul a fost James Frederick Dixon, un om de afaceri de succes și un englez pasionat. Datorită pasiunii proprietarului moșiei, casa a fost construită după principiile mișcării de artă engleză „Arts and Crafts”, care s-a bazat adesea pe principiile estetice ale Evului Mediu. Prin urmare, conacul seamănă cu un castel medieval.

Chuleholm a câștigat o mare popularitate datorită participării sale la filmările filmului regizat de Lars von Trier „Melancholia”.

2. Lumea lui Astrid Lindgren

Dacă călătoriți cu copii, nu uitați să vizitați parcul dedicat operei scriitorului. Este situat în orașul natal Astrid Lindgren Vimmerby, care este situat în sudul țării, la 300 km de Stockholm. Aici vei gasi un intreg oras de basm in care locuiesc Pippi Longstocking, Carlson, Emil din Lenneberg si alti eroi ai scriitorului. Fiecare erou din parc are propria sa casă, în care poate intra oricine. Dar rețineți că un adult va trebui să se aplece în fața intrării dacă dorește să se uite la eroii din basme pe care să-i viziteze.

De asemenea, în parc există mai multe etape unde se joacă spectacole. bazat pe cărți. Copiii pot interacționa personal cu personajele lor preferate.



3. Reed Car Graveyard

Dacă ești fan al secretelor, misticismului și obiectelor abandonate, atunci mergi la cimitirul de mașini de epocă din sudul Suediei, lângă orașul Ried. O parcare pentru mașinile abandonate de americani după al Doilea Război Mondial a fost creată de localnici. Doi frați întreprinzători au înființat o parcare pentru a vinde piese auto în Norvegia. Parcarea a existat până în anii 1980, după care a fost abandonată.

Acum natura absoarbe din ce în ce mai mult aceste mașini, cadavrele ruginesc, iar copacii cresc prin fund. Și, în ciuda acestui fapt, costul întregii flote este în prezent estimat la 100.000 de lire sterline!

4. Insula Gotland


Gotland
 este o insulă suedeză din Marea Baltică. Se spune că suedezii de aici sunt deosebit de prietenoși și primitori, deoarece insula are mai multe zile însorite decât Suedia continentală. Capitala a insulei Visby a fost în trecut un oraș comercial major al Uniunii Politice și Economice Hanseatice, așa că aici puteți admira arhitectura medievală, ale cărei rădăcini se întorc și mai departe. Visby, apropo, este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Călătorii cu experiență recomandă să viziteze local grădina botanică Strandgatan și Peșterile Lummelunda Grottan, precum și o plimbare prin barurile din Visby și să încerci berea locală cu vafe.