Loading icon

Alanya - mare și divertisment

Alanya - mare și divertisment

Numerele plaje din Alanya sunt echipate, curate și confortabile, intrarea în mare este blândă și convenabilă pentru copii. Cea mai cunoscută este plaja Cleopatra, situată în apropierea Peșterilor Damlatas. Fâșia de coastă de doi kilometri este renumită pentru nisipul auriu și apele albastre și cristaline ale Mării Mediterane. Steagul albastru flutură deasupra plajei - o trăsătură distinctivă a celor mai bune plaje din Turcia.

1. Ce să vezi în Alanya
O cetate numită Ich-Kale, sau Alanya-Castle, construită în 1226, se ridică pe o stâncă abruptă de peste 250 de metri înălțime. A fost un avanpost defensiv al orașului, acum este un sit arheologic cu platforme de observare care oferă o vedere superbă asupra naturii Alanya. Săpăturile sunt încă în desfășurare în cetate.

Muzeul de Arheologie Alanya prezintă turiștilor cea mai bogată și variată expunere de obiecte și instalații istorice - din antichitate până în timpurile moderne. Obiecte de cultură și religie, moderne și fosile - toate acestea sunt expuse în sălile Muzeului-Alanya.

Delfinariul Alanya, numit și Sealanya, este o altă atracție care va încânta adulții și copiii. Razele, peștii de mare colorați, delfinii, focile și chiar rechinii merită vizitate.
Peștera cu fosfor, sau Damlatash, va uimi imaginația cu formațiunile sale colorate și strălucitoare de piatră, stalactitele și stalagmitele s-au format aici de peste zece mii de ani. în urmă. Numele Damlatas înseamnă „picătură de piatră”.

Pentru a călători în Turcia cu confort, vă sugerăm să închiriați o mașină în Alanya aici

2. Activități acvatice și plimbări

Recreerea activă este ceea ce Alanya are de oferit turiștilor din abundență. Parapanta, surfing, parasailing, scuter de apă și banană - acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care turiștii le pot încerca în timp ce se relaxează pe mal.
Noaptea, în portul Alani au loc discoteci incendiare și petreceri cu spumă. De asemenea, puteți face o excursie cu barca pe un iaht sau cu barca. Copiii vor fi încântați de parcul acvatic cu multe tobogane cu apă.

3. Bucătărie și dulciuri.
Bucătăria mediteraneană turcească și tradițională europeană sunt bogate în cafenelele și restaurantele din Alanya. Fie că este vorba de cafenele mici și confortabile de pe trotuar sau de restaurante cu terase cu vederi minunate, vei găsi peste tot bucătăria exotică și contemporană. Prajiturile Gözleme umplute cu branza si ierburi, doner si dolma nu vor lasa pe nimeni indiferent. Și delicioasele delicii turcești, marshmallow și miere cu nuci, înghețată îi așteaptă pe micii călători.
Alanya este o stațiune însorită și primitoare, care își așteaptă oaspeții pe tot parcursul anului.