Loading icon

Vacanțe în Andorra: informații de ansamblu pentru turiști

Vacanțe în Andorra: informații de ansamblu pentru turiști

În ciuda faptului că aria Andorra are doar 468 de kilometri pătrați, iar principatul în sine se află pe locul șaisprezece printre cele mai mici state de pe planetă, evident că nu te pot plictisi aici. Printre vârfurile muntoase, râuri și lacuri, au fost create toate condițiile pentru îmbogățirea culturală și bucuria de sport, plimbări răcoritoare, recreere sănătoasă, delicii gastronomice și cumpărături.

Peste 960 de hoteluri sunt disponibile în Andorra pentru rezervare online cu reduceri speciale de până la 70%. Hotels Scanner vă ajută să găsiți cele mai bune oferte comparând simultan prețurile din toate sistemele de rezervare populare.
Vacanțe active în Andorra

Fără îndoială, principala atracție pentru turiști din Andorra sunt stațiunile de schi Alp2500 și Vallnord, bine echipate pentru întreaga familie, și hoteluri confortabile, baruri, restaurante și cluburi. Într-una dintre cele mai înalte țări muntoase din Europa, există 72 de vârfuri muntoase, dintre care unele au peste 2000 de metri înălțime. În sezonul, care durează din decembrie până la mijlocul lunii aprilie, fanii sporturilor extreme de iarnă din întreaga lume vin aici.

 Prinsiuni minunate, izvoare termale naturale, aer curat și floră bogată fac din această țară mică o țară ideală destinație pentru drumeții, sport și turism montan. Una dintre cele mai neobișnuite activități oferite în Andorra este locuirea în case iglu, construite în întregime din gheață și zăpadă.

 Un alt avantaj important al Andorra este că este convenabil. pentru a ajunge acolo din Barcelona.

Andorra pentru copii


Există diverse opțiuni pentru familiile care călătoresc în Andorra cu copii. Cei mai mici părinți sunt lăsați în grădinițe, deschise prudent în cele mai populare stațiuni de schi. Copiii mai mari se pot alătura schiului pe piste speciale. Cursurile pot fi individuale și de grup, dar pentru a se angaja într-o echipă cu alți copii, copilul trebuie să aibă cel puțin o mică experiență de călărie.

 De asemenea, copiii se pot distra cu o călătorie neobișnuită pe o sanie de câini. . Multe restaurante au camere colorate pentru copii, despre care ar trebui să vă întrebați în prealabil.

 Dacă copiii sunt deja de vârstă școlară, atunci ar putea fi interesați de unele dintre muzeele interesante din Andorra, de exemplu, Muzeul Electricității sau Muzeul benzilor desenate.

Atractii ale Andorrei

Andorra este un monument cultural incontestabil, unde un contemporan se poate familiariza cu obiecte de arhitectura antice si institutii religioase. Multe biserici și temple au supraviețuit până în prezent în conservare curată, dar celebra statuie a Fecioarei din Meritchell (Mare de Déu de Meritxell) este prezentată într-o replică exactă - originalul ars într-un incendiu în 1972. În partea veche. a capitalei Andorra la Vella, se află Biserica Romanică Sf. Ștefan (Eglesia de Sant Esteve); la câțiva kilometri de acesta se află străvechea Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), a cărei construcție datează din secolul IX.

 În plus, un număr mare de muzee originale și neobișnuite sunt deschise pe teritoriul micului principat: unele sunt dedicate parfumeriei și fumatului de tutun, în timp ce altele sunt dedicate trăsăturilor cotidiene ale caselor nobiliare și țărănești.

Bucătăria națională a Andorrei

Bucătăria tradițională andorrană se concentrează pe produse locale și depinde întotdeauna de sezon. Aici cele mai bune arome ale bucătăriei catalane, spaniole și chiar franceze sunt combinate în cel mai plăcut mod. Vom încerca să evidențiem principalul lucru care merită încercat din mâncarea din Andorra în diferite perioade ale anului.

 Toamna, când începe sezonul de vânătoare, în principat se servesc preparate de vânat (carne de caza). . Cea mai delicioasă este iepurele friptă și mistrețul.

 Odată cu apariția frigului iernii, gastronomia andorrană oferă mâncăruri calde pe bază de legume de sezon - varză și mătg elvețian.

 Paștele este sărbătorit primăvara , iar apoi oamenii se bucură de prăjituri dulci și gogoși „bunyol de vent”, iar ca feluri principale se mănâncă cod, hering și anghilă, murate după o metodă specială.

 Vara este anotimpul sărbătorilor vecine, în care Andorra își arată întotdeauna partea cea mai bună. Cei mai buni bucătari pregătesc popularul fel de mâncare catalană cannelloni - carne de miel sau de porc învelită în aluat și acoperită cu sos bechamel.