Loading icon

Ghid pentru Marea Britanie

Această regiune, incredibil de diversă ca peisaj, include munți înalți, lacuri, râuri și păduri. Parcul național a fost creat pe acest teritoriu în 2002. Este situat pe o întindere vastă - de la vârful sudic al Lacului Lomond și așezările Tindrum și Killeen din Perthshire în nord până la Callander și fiordul Loch Fyne în est.

< p>Cu mult înainte de călătorie, mulți turiști rezervă online o mașină în Regatul Unit pentru a obține un tarif de închiriere favorabil, pentru a vedea mai multe atracții și pentru a nu depinde de grupurile de tur. În Aeroportul Edinburgh costul unei mașini de clasă compactă începe de la 15 euro pe zi, în Manchester costul este aproximativ același - de la 14 euro pe zi.

La mai puțin de o milă de vârful de sud-vest al Insulei Mull, insula sfântă Iona se ridică din apele albastre limpezi ale mării. Aici, în 563, Sfântul Columba a făcut o oprire după ce a fugit din Irlanda. Pe insulă a fost construită o mănăstire, iar călugării au început să-i convertească pe păgânii din Scoția și nordul Angliei la noua credință. Ei au aderat la interpretarea celtică a creștinismului.

< p>
Culross, un oraș bine conservat din secolul al XVII-lea,
a fost cândva un important port de comerț cu câmpiile. Aici s-a dezvoltat și industria cărbunelui. Această așezare plină de culoare se află chiar pe malul apei. Societatea Națională Scoțiană pentru Conservarea Monumentelor Istorice a efectuat o restaurare remarcabilă aici.

Valea Glencoe este „păzită” de un lanț muntos numit „Cele Trei Surori”.
Puteți ajunge aici prin muntele deșertice din Rannock Moor. În Scoția, valea Glencoe este cea mai impresionantă. Se întinde până la golful JTox-Leuven de pe coasta de vest. Acest loc uimitor este ascuns printre vârfurile stâncoase, stânci cu vârfuri, ale căror versanți stâncoși sunt presărați cu moloz aspre și fragmente de rocă.



Jocurile Olimpice, unul dintre cele mai populare evenimente sportive
( următoarele jocuri de vară se vor desfășura la Londra în 2012), apărute acum mai bine de 2000 de ani în Grecia Antică. În Galeria de antichități grecești și romane a Muzeului Britanic, unele obiecte, inclusiv ulcioare, statui și frize, sunt decorate cu scene de la Jocurile Olimpice, arătând cât de asemănătoare erau cu jocurile moderne și cât de diferite de acestea.