Loading icon

Călătorie în Belgia: sfaturi de călătorie

Am selectat cele mai interesante și neobișnuite caracteristici ale Belgiei, care pot fi utile călătorul.

Răbdare și toleranță
Vorbind despre Europa, în special Belgia, merită menționat toleranța și toleranța cetățenilor săi. Prin urmare, exprimați-vă cu atenție și acuratețe opinia în legătură cu persoane de altă rasă, țară sau religie. Intoleranța și afirmațiile negative sunt considerate de belgieni un semn de prostie și ignoranță.

Diversitatea lingvistică
Diferențe de limbi uneori sperie călătorii. Prin urmare, merită să studiezi în ce parte a țării ce limbă este vorbită În Bruxelles, vei fi înțeles în engleză sau olandeză, la fel ca în nordul țării în Flandra . Dar în sud, în Valonia, majoritatea vorbește doar franceza.



Cine sunt valonii și flamanzii
Înainte de a călători în Belgia, studiați harta țării. Când conduceți prin partea de nord a Belgiei, nu trebuie să începeți să vorbiți franceză cu localnicii. Pentru că găzduiește flamanzii care vorbesc dialectul olandez. Dar în sud, veți auzi calm valon și franceză.

Eticheta oaspeților
Dacă sunteți invitat să vizitați, trebuie să cumpărați un buchet de flori. Dar în niciun caz crizanteme, acestea sunt date pentru înmormântări. Ar trebui să existe un număr impar de flori într-un buchet, dar nu 13. Acesta este considerat un număr ghinionist printre belgieni. O alternativă la flori poate fi o cutie de ciocolată. Dar este mai bine să păstrați băuturile alcoolice pentru prietenii apropiați.

Rușilor le place să vină în vizită fără invitație, dar în Belgia nu recomandăm să facă asta. Chiar și un avertisment cu o oră înainte de vizită este considerat nepoliticos. Locuitorii țării plănuiesc zile, săptămâni și chiar luni, astfel încât sosirea ta bruscă poate strica toate planurile. De asemenea, nu merită să inviți pe cineva la teatru sau la o plimbare cu bicicleta în ultimul moment.

Fără umbrelă, nicăieri
Plouă des în țară. Aceasta nu este o ploaie puternică, dar încă puțin plăcută. Prin urmare, atunci când plecați într-o excursie, nu uitați să aduceți o haină de ploaie sau o umbrelă. Acest lucru vă va fi cu siguranță util când vă plimbați prin oraș.

Bine ați venit să vă plângeți< br>Dacă auziți plângeri de la localnici, nu vă mirați. Belgienii sunt indignați de cel mai mic motiv: melodia de la radio e obosită, iar plouă, autobuzul întârzie, prețurile la pâine au crescut. Oamenilor le place să discute despre o mare varietate de fenomene de nemulțumire. Fii pregătit pentru asta.

Cumpărături în țară
Când faci cumpărături în Belgia, reține că duminica nu este cea mai bună perioadă. Această zi este considerată o zi liberă pentru majoritatea locuitorilor țării. Iar acele locuri care lucrează în weekend sunt adesea pline de oameni.

Fii punctual
Dacă ai făcut o programare, asigurați-vă că veniți la timp. Timpul maxim în care este politicos să stai este de cinci minute. Întârzierea este considerată o insultă.

Lenea și lăudăroșia nu sunt ținute la mare stimă
Belgienii iubesc oamenii harnici și umili. Vizitatorii care încep să se laude și să fie leneși nu vor câștiga niciodată favoarea unui localnic. Prin urmare, încearcă să arăți cele mai bune calități ale personalității tale. Pe de altă parte, locuitorii Belgiei nu exagerează bogăția financiară și sunt întotdeauna îmbrăcați îngrijit. Prin urmare, se așteaptă la acest lucru și de la alți oameni.

Încercați să nu criticați
Belgienii sunt oameni foarte vulnerabili, chiar dacă pare neplauzibil. Prin urmare, nu ar trebui criticați aspru, dar dacă observația trebuie transmisă, încercați să o prezentați într-o manieră prietenoasă.

Atenție la escroci
Din păcate, țara este plină de hoți de buzunare și alte tipuri a escrocilor. Turiştii creduli cad adesea pradă hoţilor. Feriți-vă de locurile aglomerate, nu lăsați lucrurile nesupravegheate și nu vă păstrați toți banii într-un singur loc. Respectarea regulilor simple va ajuta la evitarea situațiilor neplăcute în această țară minunată. Pentru siguranță, puteți găsi ghizi locali în Bruxelles pe 1001guide.net.

Încercați să nu criticați
Belgienii sunt persoane foarte vulnerabile, chiar dacă pare neplauzibil . Prin urmare, nu ar trebui să fie aspru criticați, dar dacă observația trebuie transmisă, încercați să o prezentați într-o manieră prietenoasă.