Loading icon

Călătorie la Atena: reportaj live. Atena însorită

Dimineața am mers în centrul Atenei la stația de metrou Acropolis. Am examinat ruinele templului lui Zeus Olimpic, din el au rămas doar coloane, dar la un moment dat această clădire era foarte semnificativă. În apropiere se află arcul împăratului roman Hadrian. Urme de săpături sunt vizibile peste tot. De menționat că în apropierea monumentelor nu există comerț și nici grătar, dar în Ialta, chiar la zidurile Palatului Livadia, sunt tarabe cu diverse prostii de suveniruri.

Cei cărora le place să călătorească cu mașina, de obicei, rezervă online în avans o mașină în Grecia. În Aeroportul din Atena, închirierea unei mașini compacte va costa de la 16 euro pe zi, iar în Aeroportul Heraklion ceva mai scump - de la 18 euro pe zi. Prețurile pot varia în funcție de sezon, clasa de mașină și perioada de închiriere.

< p>Există un restaurant în clădire pentru servitorii regali. Dar grecii nu se gândesc să prăjească chebureks lângă Partenon, slavă Domnului. In apropierea statiei Acropole, strazile comerciale din cartierul Plaka, aici poti cumpara amfore de diverse tipuri si marimi, figurine ale zeilor greci, bureti naturali, ulei de masline si multe altele. Grecii vă recomandă să vă ungeți părul cu ulei de măsline, dar puteți adăuga alte ingrediente în uleiul de măsline.

< p>

Pentru a-ți menține părul sănătos, strălucitor și pufos, trebuie să ai grijă de el în mod regulat. Nu trebuie să fie neapărat scump, toate ingredientele le găsești în bucătărie pentru a-ți răsfăța părul. Măștile de păr de casă pot fi de cea mai diversă compoziție, dar pentru a vedea rezultatul trebuie să le aplicați în mod regulat. Dacă ai acasă o banană, zdrobește-o în pulpă cu o furculiță, adaugă o lingură de miere și un gălbenuș de ou. Aplicați amestecul pe păr, înfășurați-l cu un prosop și clătiți cu șampon după o oră.

< p>
Oricum, înapoi la Atena. După-amiaza după ce am vizitat Plaka, a trebuit să mă odihnesc, așa că am ajuns la Muzeul Keramikos cu doar zece minute înainte de a se închide, muzeul se închide exact la ora șaptesprezece - o siesta este o siesta și nu se obișnuiește să se proceseze aici. , totuși, suvenirurile de pe Plaka și Monastiraki sunt vândute până târziu în noapte.