Loading icon

STATELE UNITE ALE AMERICII. Ce poate atrage turiștii în Alaska?

În ciuda faptului că acest stat este cel mai mare, doar aproximativ 730 de mii de oameni trăiesc pe un teritoriu atât de vast. În ceea ce privește populația, Alaska se află pe ultimul loc printre alte state, motivul pentru care poate fi condițiile meteorologice nefavorabile. În același timp, turismul este în continuă dezvoltare. Numărul turiștilor străini depășește de multe ori populația locală vie. Un număr mare de turiști vin din Europa.
Mulți turiști preferă să folosească servicii de închiriere de mașini în SUA. Costul mediu al închirierii unei mașini în Aeroportul JFK este de 17 euro pe zi, în Aeroportul Las Vegas - 18 euro pe zi.
Printre distracția neobișnuită pentru vizitatorii din Alaska se numără săniile cu câini pe ghețari. De asemenea, pentru turiștii extremi, sunt potrivite tipuri de divertisment precum caiac, rafting, alpinism, alpinism și ciclism montan.
Caracteristica principală a Alaska este natura pitorească subarctică și animalele sălbatice. Toate acestea pot fi văzute în diferite parcuri naționale, de exemplu:
1. Gates of the Arctic (Gates of the Arctic).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Glacier Bay (Glacier Bay).
4. Denali (Denali).
5. Katmai (Katmai).
6. Fiordurile Kenai (Fiordurile Kenai).
7. Valea Kobuk (Valea Kobuk).
8. Lacul Clark (Lacul Clark).
Cel mai faimos este Parcul Național Denali. Pe teritoriul său se află cel mai înalt munte McKinley, precum și faimosul ghețar Kahiltna.
Anchorage
Orașul Anchorage poate fi numit un loc preferat pentru turiști din Alaska. Acesta este cel mai mare oraș din stat și un punct de plecare convenabil pentru diverse rezerve și parcuri din Alaska. De asemenea, în timp ce vă aflați în Anchorage, există șansa de a vedea aurora boreală. Unele hoteluri au chiar și un serviciu special de „apel de trezire pentru aurora nordică” (personalul te poate trezi când pornește).



Juneau
Capitala statului Alaska este Juneau. Așezarea a fost fondată după ce a început exploatarea aurului. Deoarece nu sunt amenajate drumuri până în acest punct, la Juneau se poate ajunge doar pe apă, cu nave de croazieră sau elicoptere. Într-o singură zi, vasele de croazieră pot aduce aproximativ 10.000 de turiști. Principala atracție a orașului Juneau este Ghețarul Mendelhall, situat la câțiva kilometri distanță și este doar o fracțiune din imensul câmp de gheață Juneau. Lungimea sa este de 12 kilometri. Excursiile la ghețar sunt disponibile pe tot parcursul anului. Vara, cei care doresc pot vizita ghețarul de la 8 la 19:30. La ghețar se poate ajunge cu barca sau cu elicopterul.
Lângă lacul Mundenhall există un centru de oaspeți care oferă informații despre ghețari. Și printr-o sticlă mare transparentă poți privi unul dintre ghețari, care se află în spatele lacului.

Orașul se bucură și de vânzarea de toteme-suveniruri, bijuterii, tricouri cu simbolurile tlingiților (indienii care trăiesc în Alaska). Unul dintre locurile celebre din orașul Juneau poate fi numit Alaska State Museum. , care găzduiește o mare colecție de obiecte istorice legate de vremurile exploatării aurului. Tot aici puteți găsi diverse artefacte antice și obiecte de artă ale locuitorilor din Alaska.
În cele din urmă
„Țara Soarelui de la Miezul Nopții” va atrage atât fotografi esteți, cât și iubitori de istorie și aventură.