Loading icon

Drumul Atlanticului

Situat în vestul Norvegiei, Drumul Atlanticului (Atlanterhavsveien) este o porțiune a autostrăzii 64 care trece prin insulele arhipelagului și leagă așezările Bud și Kristiansund, 8274 de metri lungime.
Închirierea de mașini în avans în Norvegia este profitabilă. Puteți compara prețurile online și puteți primi până la 70% reducere pentru închiriere. De exemplu, închirierea în Aeroportul Oslo costă de la 15 euro pe zi, în Aeroportul Tromso - de la 16 euro pe zi.
>


Recunoaștere mondială
Drumul a fost declarat patrimoniu cultural și clasificat ca traseu turistic național. Clădirea a fost finalizată în iulie 1989. Tariful a compensat statul pentru costurile de construcție, dar după 10 ani taxa a fost anulată. Drumul Atlantic a fost premiat cu titlurile unei clădiri din secolul XX și cel mai bun drum turistic din țară, concurând cu celebrele Scări Troll (Trollstigen). În 2004, a fost a opta cea mai populară atracție turistică din Norvegia, cu câteva sute de mii de vizitatori pe tot parcursul anului.
Este adesea folosit pentru a filma reclame pentru modele noi de mașini scumpe.



Cum să ajungeți când vizitați
Caracteristicile atracției sugerează inspecția sa directă cu ajutorul vehiculelor. Plecarea către acesta se efectuează pe drumurile care pleacă de pe autostrada E39 dintre Trondheim și Alesund cu o mașină privată sau închiriată, independent cu bicicleta sau ca parte a unui grup turistic cu autobuzul din orașul Molde și din localități mai îndepărtate. Cel mai bun sezon de vizitare este din iunie până în octombrie. Vara, sunt mult mai multe avantaje, dar abia toamna, Oceanul Atlantic, arătându-și caracterul, dă jos vremea furtunoasă pe șosea, revărsând cu picături de stropi și chiar vârfurile de valuri poduri cu mașini care trec peste ele. Încântarea, combinată cu adrenalină, îmbrățișează pe toți cei care se află în mașini în astfel de momente. Pe vreme rece, șansa de a vedea balene și foci în mare crește.
Cazare
Drumul Atlanticului nu abundă cu opțiuni de cazare. Strmsholmen Sea Center oferă cabane și apartamente începând de la 400 NOK pe noapte. Lângă șosea se află un camping Atlanterhavsveien Sjstuer de la 250 NOK pentru cazare în rulotă sau cort, de la 1050 NOK pentru o casă în plin sezon, puțin mai mare decât prețul de la Pensiunea Hustadvika. În fiecare dintre aceste locuri, clienții pot închiria bărci cu motor și o varietate de echipamente de pescuit. Locul este considerat unul dintre cei mai buni printre fanii turismului pescuit din Norvegia. Nu este o coincidență că pescarii locali folosesc drumul și zona înconjurătoare pentru a pescui cod și macrou.

Ce să urmăriți Multe ghiduri vorbesc despre șapte sau chiar opt poduri de pe Drumul Atlantic, dar de fapt sunt șase dintre ele. Cel mai lung dintre ele este Podul Storseisundet, 260 m lungime, care este și cel cu cea mai mare deschidere pentru trecerea navelor, egală cu 23 de metri . Podul este cunoscut pentru curbura sa, care din anumite unghiuri îl face să pară că nu merge nicăieri. Pentru aceasta este uneori numit „beat”. Restul podurilor nu prezintă un interes deosebit ca poduri. Cele de mai sus nu se aplică la vederi care se deschid din el si din toata autostrada. Ei fascinează, șochează, umplu de emoții chiar și pe cei mai de neclintit oameni. Nu toți în viață reușesc să stea pe țărmurile Oceanului Atlantic, ascultând strigătele pescărușilor și gemetele valurilor care se lovesc de țărmul stâncos, simțind briza proaspătă a mării, urmărind iahturile și navele care navighează în depărtare. Condițiile sunt ideale atât pentru oamenii iubitori, cât și ca leac pentru cei care au trecut prin traume psihologice. De-a lungul drumului de pe insule sunt case, stârci și alte păsări care trăiesc în skerries închise, hrănindu-se cu viața marină adusă de reflux. La mai multe parcări echipate și buzunare pentru oprire, turiștii, lăsându-și mașinile, explorează zona. Pentru a contempla distanța, au fost construite diverse platforme de observare, dotate cu scuturi cu informații informative. Cele mai populare sunt podurile care circulă pe un deal în un inel în jurul insulei Lyngholmen. Intrarea pe pasarela porneste de la incinta dispusa intr-o sectiune verticala de stanca langa parcare. Obosit de mers pe jos, vizitați o cafenea confortabilă, mergeți la centrul de informații turistice. Există o toaletă gratuită.


Alte divertisment
Cei care doresc să încerce norocul la pescuit li se oferă chiar și lansete spinning pentru închiriere pe oră. Podul Myrbrholmbrua este special conceput pentru pescuit. Pe ambele părți ale acestuia sunt balcoane separate de drum. De la o înălțime de câțiva metri de ei, prind un macrou prădător care trăiește în curenții rapidi de maree ai Oceanului Atlantic cu o nalucă care se învârte. Peștele prins este eviscerat imediat. În așteptarea capturii, pescărușii stau în apropiere. Dacă visezi să pescuiești în marea liberă, mergi în satul de pescari Hholmen sau închiriază o barcă cu motor pe insula Strmsholmen. Timp de 3 ore cu ghid pe marea liberă, vor cere 750 NOK. Există, de asemenea, un centru de scufundări faimos.
Dacă aveți un certificat de scufundări, nu ratați ocazia de a vă scufunda într-o lume subacvatică vibrantă, care atrage cu apă limpede și curenți subterani. Costul scufundărilor este de la 475 de coroane, care include o excursie cu barca, scufundări, inspecția varecului, navele scufundate și pescuitul sub apă.

Cartier
Kristiansund
, care se află la nord-est, are valoare turistică chiar nu are. La sud-vest de Drumul Atlanticului, autostrada trece de-a lungul coastei prin locuri locuite de vechii norvegieni , spre satul pescăresc Byd. Pe peninsula Nordneset s-au păstrat movile funerare din Epoca Bronzului și Fierului. Traseul de drumeție șerpuiește pe lângă ele prin mlaștini acoperite cu nori și lacuri frumoase acoperite cu nuferi, până la un mic far abandonat la marginea pământului.Byud va atrage iubitorii de natură, de viața de pe coastă, de istoria celui de-al Doilea Război Mondial.Dealul de coastă de la marginea de nord a satului a fost transformat în muzeu.Fortifiațiile conservate ale Atlanticului Zidul - linia de coastă a apărării naziste, construită în 1943-1944 de-a lungul întregii coaste a Atlanticului - sunt disponibile gratuit.