Loading icon

Catedrala din Salzburg

Catedrala din Salzburg este numită una dintre cele mai impunătoare și impresionante clădiri din oraș. Clădirea care a supraviețuit până în zilele noastre a fost construită la începutul secolului al XVII-lea în stil baroc. Se crede că prima catedrală a apărut aici în secolul al VIII-lea. Ultima reconstrucție a fost efectuată după cel de-al Doilea Război Mondial, în timpul căruia o bombă aeriană a lovit catedrala.

Cu mult înainte de călătorie, mulți turiști rezervă online o mașină în Austria pentru a obține un tarif de închiriere favorabil și a vedea mai multe atracții. În Aeroportul Salzburg, costul unei mașini de clasă compactă începe de la 15 euro pe zi, în Aeroportul din Viena costul este de aproximativ la fel - de la 14 euro pe zi.


Înălțimea turnurilor catedralei este de 81 de metri, cupola se ridică la 79 de metri, găzduind simultan până la 10 mii enoriașii. Catedrala este renumită pentru altarele sale luxoase cu coloane de marmură și numeroase sculpturi, balcoane sculptate și o cupolă pictată elegant. Aici se mai pot vedea un vechi cric din 1321 (se crede că Mozart a fost botezat în el) și bănci străvechi din lemn cu sculpturi. Catedrala este activă, aici se țin slujbe în mod constant.


Intrarea în catedrală este liberă, este deschisă zilnic. Vizitarea turiștilor în timpul predicilor nu este binevenită. De asemenea, catedrala găzduiește adesea concerte uimitoare de muzică pentru orgă (gratuit). Templul are un muzeu cu o colecție de antichități bisericești.

Catedrala este situată în centrul istoric,
la locul unde Residenzplatz trece în Domplatz, la Domplatz, 1a.