Loading icon

Tallinn a primit statutul de Capitală Verde a Europei

Deși 2023 este încă suficient de departe, concursul pentru titlul de Capitală Europeană Verde a anului 2023 a avut deja loc. Drept urmare, acest titlu a fost acordat Estoniei Tallinn, care a reușit să ocolească Gothenburg (Suedia), Cracovia (Polonia) și Sofia (Bulgaria).

Închirierea de mașini în avans în Estonia este, de asemenea, profitabilă. Puteți compara prețurile online și puteți primi până la 70% reducere pentru închiriere. De exemplu, închirierea în aeroport din Tallinn puteți rezerva o mașină de la 11 euro pe zi, în centrul Tallinn puteți rezerva o mașină de la 10 euro pe zi.

< p>
Orașele care au ajuns în finală au fost în mod tradițional evaluate de un juriu internațional, care include un expert din domeniul dezvoltării durabile. Principalul criteriu de participare la competiție este populația orașului de peste 100 de mii de oameni. Juriul a evaluat candidații în funcție de mai mult de 10 criterii: biodiversitatea mediului, calitatea apei și a aerului, dezvoltarea durabilă a terenurilor, introducerea transportului public ecologic și așa mai departe.

< p>
Tallinn a primit note de la „4” la „5”
conform tuturor criteriilor. Autoritățile locale luptă activ pentru puritatea corpurilor de apă, conservarea biodiversității, nu pregătesc efort și bani pentru dezvoltarea unui transport „prietenos cu mediul” și se străduiește pentru o utilizare „durabilă” a terenurilor.

< p>
În plus, locuitorii capitalei
Estoniei sunt atrași în mod constant să participe la inițiative ecologice. De remarcat că titlul actualei Capitale Verzi este orașul Lahti (Finlanda), iar în 2022 acest titlu mândru va fi purtat de Grenoble (Franța). Titlul „Capitala verde a Europei” este acordat anual de Comisia Europeană din 2011.