Loading icon

Londra atrage turiști din toată lumea prin obiectivele sale

Dar de unde vin toți acești iubitori de călătorii? Nu este de mirare că Franța a devenit lider în ceea ce privește numărul de turiști care au venit la Londra (peste 2 milioane de vizite). Tunelul Mânecii vă permite să călătoriți dintr-o țară în alta în mai puțin de o oră.

Închirierea de mașini în avans este profitabilă și în Regatul Unit. Puteți compara prețurile online și puteți primi până la 70% reducere pentru închiriere. De exemplu, închirierea în Aeroportul Heathrow costă aproape 12 euro pe zi, în Aeroportul Glasgow - de la 10 euro pe zi.

Cu toate acestea, după cum arată practica, distanța nu este un obstacol semnificativ în calea unei călătorii la Londra. Astfel, călătorii din SUA au devenit al doilea grup de turiști ca mărime. Germania este pe locul trei. Este urmată de Italia și Spania. Rusia nu a intrat în primele 15 țări, turiști din care reprezintă majoritatea vizitatorilor Londrei.


Un alt aspect notat în revizuire a fost durata șederii turişti străini în capitala britanică. În 2014, durata medie nu numai că și-a revenit după anul de criză 2009, dar a stabilit și un record pentru întreaga istorie a observațiilor.

De asemenea, raportul notează că cele mai vizitate atracții din Londra au fost British Museum (6,7 milioane de vizite), National Portrait Gallery (6,4 milioane) și Southbank Centre (6,3 milioane). Vă recomandăm să vizitați primele două cu ghizii noștri vorbitori de limbă rusă, care efectuează tururi private fascinante ale muzeelor ​​și galeriilor din Londra.