Loading icon

Un oraș tipic suedez Tranas: ce merită văzut și vizitat pentru turiști și călători?

Pentru cei care pleacă în vacanță în Suedia, dar nu s-au hotărât încă ce oraș să viziteze în țară, agențiile de turism sunt sfătuite adesea să meargă la Tranas - un loc pitoresc de pe malul lacului Sommen. Este potrivit atât pentru cei care caută tururi ieftine în Suedia, cât și pentru cei care preferă o vacanță de elită.

Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Aeroportul Stockholm este de 18 euro pe zi, în centrul Stockholm - 19 euro pe zi.

Tranas este un oraș tipic țării, ceea ce este o altă confirmare că, literalmente, totul în Suedia este de interes pentru turiști, atât natura frumoasă, cât și moștenirea culturală.



În Tranas, care a primit statutul de oraș în 1919, astăzi trăiesc aproximativ 14 mii de oameni. Este greu de imaginat că până de curând Tranas a fost o mică așezare agricolă: astăzi este o stațiune tânără care are la dispoziție toate componentele principale ale unei odihne bune: natură frumoasă, infrastructură dezvoltată, o gamă largă de divertisment.

În acest oraș, atât pensionarii care decid să vadă lumea, cât și familiile cu copii și companiile de tineret vor găsi ceva pe placul lor. Primii vor fi convinși de propria experiență de farmecul deosebit al drumețiilor sub baldachinul copacilor răspândiți, părinții cu copii pot fi găsiți adesea în parcul de distracții al orașului, iar în slujba băieților și fetelor active există cluburi de noapte din oraș cu discoteci incendiare.



Turiștii care vin să se odihnească în această regiune, de regulă, preferă distracția activă - se plimbă de-a lungul lacului, se plimbă cu iahturi, caiace și bărci, merg în croaziere și râu excursii, juca tenis, viziteaza centre balneare. Iar oamenii care decid să-și schimbe radical stilul de viață și să ia o pauză din agitația metropolei profită la maximum de oportunitățile oferite de ecoturismul, care este atât de popular în această regiune.

De interes deosebit pentru turiști. este centrul orașului cu numeroasele sale magazine, magazine de suveniruri, piețe, restaurante și companii de turism. Vă puteți caza în Tranas într-un hotel din zona centrală a orașului sau într-o căsuță mică confortabilă, înconjurată de o grădină frumoasă undeva lângă lac.



Mândria localnicilor este, desigur, lacul Sommen, atât de transparent și curat încât de aici primește orașul apă potabilă. Acesta este unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară, presărat cu multe insule și protejat de stat, invitând turiștii din întreaga lume să se relaxeze pe malul său în orice moment al anului.

Tranas este unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară. din regiunile în care pescuitul este una dintre cele mai populare activități recreative. Aici se poate pescui din barca sau de pe mal; Pescuitul de iarnă, spinning, musca sau pescuitul cu năluci este de asemenea un succes. Mai mult, atât pescarii pasionați, cât și adepții începători ai acestei interesante distracții vin aici pentru a-și încerca norocul.

Pentru a-și diversifica și mai mult vacanța, mulți turiști au ocazia să viziteze Jönköping, principalul oraș al provinciei cu același nume , căruia îi aparține Tranas, care este numit leagănul antreprenoriatului în Suedia. Aici au loc adesea diverse conferințe și seminarii de afaceri, întâlniri și forumuri internaționale majore, astfel încât infrastructura orașului corespunde statutului său înalt de centru comercial al țării.