Loading icon

Frumusețe scandinavă. Ce să vezi în uimitoarea Norvegia?

Nu este nimic mai plăcut decât să-ți petreci vacanța în compania cascadelor zgomotoase, a fiordurilor puternice, a munților incredibili și a ghețarilor eterni. Nu este nimic mai bun decât să-ți petreci vacanțele în Norvegia. Cu toate acestea, nu numai natura maiestuoasă - o parte integrantă a acestei țări scandinave îndepărtate - poate diversifica petrecerea timpului liber al turiștilor. Norvegia este, de asemenea, renumită pentru muzeele, centrele culturale și galeriile sale. Deci oricine poate găsi o ocupație și un loc pe placul său.

Mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Norvegia. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Oslo este de 18 euro pe zi, la aeroportul din Bergen costul de închiriere este același cu în oraș, deși de obicei închirierea la aeroport este mai ieftină.

Nu are sens să vorbim despre nenumăratele fiorduri norvegiene fără a menționa cele mai importante și cele mai importante celebru dintre ei - Geirangerfjord. Da, nu se poate lăuda cu o gamă largă și o lungime, dar acesta este un loc cu adevărat minunat și interesant. Caracteristica sa principală este un peisaj pitoresc colorat. Ferme și sate uitate, stânci abrupte acoperite cu verdeață, cascade zgomotoase care cad rapid pe suprafața netedă de cristal a râului - toate acestea transmit perfect spiritul calmului și dur al Norvegiei. Dar priveliștile frumoase nu sunt în niciun caz singurul lucru care distrează turiștii. În plus, există un muzeu dedicat Geirangerfjord, unde puteți afla mai multe despre istoria și geologia acestei regiuni.

O altă atracție este situată pe teritoriul altui fiord. Preikestolen Rock este situat pe un mal înalt și inaccesibil al unui Lysefjord ceva mai puțin faimos. „Amvon” – și așa se traduce numele acestui monument al naturii – este un loc remarcabil și emoționant. Stânca se ridică cu mândrie la o înălțime de puțin peste șase sute de metri. De pe platoul său imens se văd locuri frumoase și încântătoare. Nu e de mirare că această atracție este atât de populară în rețelele sociale. Este ceva de văzut aici.



Nu mai puțin original și uimitor este fiordul Hardanger. Mulți numesc acest loc „livada” Norvegiei. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece primăvara se îneacă literalmente în luxul înfloririi. Numeroși copaci încep să dea roade vara, transformând fiordul într-un loc ceresc. De fiecare ramură atârnă pere, mere, cireșe și alte fructe delicioase. De asemenea, această atracție este renumită pentru panoramele magnifice și activitățile de agrement. Turiștii de aici se distrează de minune cu rafting și pescuit.

Următoarea atracție este oarecum diferită de toate cele de mai sus, deoarece biserica de lemn din Urnes este un monument de arhitectură ridicat de om, și nu de natură. Acest templu are aproape nouă sute de ani. Construită în secolul al XII-lea, această biserică este acoperită cu un halou de tot felul de legende și secrete. Silueta ei laconică este modestă, dar în același timp foarte organic împletită în peisajul dur. Eu f turiștii doresc să vadă o capodopera a arhitecturii scandinave, atunci acest loc este exact pentru ei.

Există mult mai multe locuri fascinante și interesante în Norvegia. Una dintre capitalele țării, Oslo, se mândrește cu o colecție uluitoare de palate și muzee. Natura și cultura sunt incredibil de combinate între ele. Și pentru asta ar trebui să vizitezi cu siguranță această frumusețe scandinavă rece.