Loading icon

Sri Lanka: hoteluri, plaje

Națiunea insulară din Asia de Sud, numită „Ceylon” până în 1972, a devenit faimoasă în întreaga lume pentru ceaiul său de elită cultivat pe plantațiile de smarald prețuite de locuitorii locali. Clima sub-ecuatorială a musonicului oferă condiții optime pentru o vacanță la plajă în orice perioadă a anului. În Sri Lanka, hotelurile sunt primitoare și confortabile - localnicii au reușit să creeze o atmosferă de paradis tropical, înconjurându-și oaspeții cu ospitalitate sinceră. La sosirea pe insulă, ești întâmpinat de pomi fructiferi înfloriți și de parfumul neobișnuit al grădinilor bine îngrijite.

Pentru o călătorie confortabilă, turiștii preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Sri Lanka. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Aeroportul Colombo este de 16 euro pe zi. Serviciul de scanare auto vă va ajuta să economisiți până la 70% la închirierea de mașini.


Aici, elefanții se plimbă în voie pe străzile liniștite și aglomerate, iar cel mai delicios pește din lume este gătit în restaurantele locale. Prețurile tururilor din Sri Lanka sunt relativ scăzute, ceea ce are un efect benefic asupra creșterii interesului turistic în această țară stațiune. Aproape întreaga zonă de coastă a insulei este presărată cu nisip moale, iar coborârile populare în ocean sunt blânde și sigure chiar și pentru înotătorii neexperimentați. Cele mai bune plaje din Sri Lanka aparțin stațiunilor Nuwara Eliya, Ventota, Kalkudah, Passekudah, Kalutara și Beruwala. Ideologia budismului a umplut atât de mult viziunea asupra lumii a insulelor încât este foarte greu să găsești oameni mai binevoitori și mai simpatici. Un adevărat regat de armonie și liniște se răspândește în jurul tău. Acest sentiment trebuie simțit și înțeles pe deplin, deoarece încântarea reverentă și liniștea sufletească completă sunt greu de descris în cuvinte familiare.

Călătoriile în Sri Lanka nu sunt doar o excursie obișnuită într-o stațiune veșnic verde, ci o oportunitate de a te cunoaște, de a descoperi noi fațete ale „eu-ului” tău și de a privi lumea cu ochii mari. Nu fără motiv, localnicii nu se obosesc să repete că cunosc doar trei culori: albastrul turcoaz al cerului și al oceanului, aurul plajelor cu nisip și verdele smarald al florei tropicale. Nu există nuanțe de tristețe și tristețe aici, iar orice adversitate este percepută cu calm filozofic și speranță pentru ce este mai bun. Printre altele, atunci când achiziționați excursii în Sri Lanka, veți face cunoștință cu gheparzi și leoparzi maiestuosi, diverse maimuțe și, bineînțeles, elefanți care pot fi văzuți în habitatul lor natural. Când călătoriți în fostul Ceylon, amintiți-vă că nu intră într-un templu străin cu carta lor, ceea ce înseamnă că anumite reguli trebuie respectate, mai ales atunci când vizitați altarele religioase. Respectă religia altcuiva!

Excursii Sri Lanka oferă cele mai variate și uimitoare, dar mai ales de natură de pelerinaj. Așadar, este interzisă trecerea pragului templului în pantaloni scurți sau o fustă nemodesta, pălării, haine cu umerii goi și spatele deschis. De asemenea, trebuie să vă descălțați, așa că vă recomandăm să vă aprovizionați cu șosete de unică folosință din motive de igienă. De asemenea, nu merită să faci poze cu locuitorii locali fără permisiunea lor, precum și să pozezi în fața statuilor lui Buddha, mai ales cu spatele la ei. Este indecent să arăți picioarele interlocutorului, să iei lucrurile cu mâna stângă și să întinzi degetul arătător, arătând spre orice obiect. Amintiți-vă, de asemenea, despre existența animalelor sacre, cum ar fi o vacă, manifestarea neglijenței sau a lipsei de respect pentru care este insultătoare pentru localnici. Cele mai interesante obiective turistice din Sri Lanka. Una dintre cele mai faimoase curiozități locale sunt „pescarii pe bastoane” locali, la valul joase, săpându-și „bibanii” cruciforme în nisipul de coastă, apoi stând pe ele toată ziua așteptând o captură bogată.

În Senkadagalapur (alias Kandy), oaspeții insulei sunt bucuroși să viziteze Grădina Botanică Regală , unde puteți admira arbori ornamentali, înfloriți, plantații de palmieri, o colecție bogată de plante de interior și multe orhidee frumoase. Prețurile pentru vacanțele de vizitare a obiectivelor turistice în Sri Lanka sunt foarte accesibile, ceea ce le permite turiștilor ruși să planifice excursii pe termen lung, în timpul cărora puteți vedea toate obiectivele turistice. Cel mai recunoscut de turiști și venerat de populația locală este Templul Relicvei Dinților din Kandy, fresce din care reflectă viu și colorat viața unui mare profesor care a atins iluminarea, precum și istoria apariției unei relicve sacre în Ceylon. În Sigiriya, Templul Peșterii Dambulla merită văzut, servind drept locuință pentru cea mai grandioasă colecție de statui lui Buddha, dintre care multe au peste 2000 de ani. Orașul Polonnaruwa nu este mai puțin interesant: aici ar trebui să acordați atenție Templul Lankatilyaka și grandiosul 13 - statuia lui Buddha. De fapt, întregul teritoriu al mănăstirii Alakhan Pirivena este un muzeu în aer liber. Pe cea mai înaltă platformă a complexului de piatră se află actuala Sală de Rugăciune. Deosebit de impresionant este monumentul principal al Mănăstirea Rankot Vehera - o stupă colosală, de peste 50 de metri înălțime!

Templul de piatră atrage invariabil turiștii, unde există patru statui uimitor de realiste ale lui Buddha, sculptate în stâncă. Stațiunile din Sri Lanka sunt pline cu tot felul de locuri memorabile. Nuwara Eliya, respectiv Muntele Sri Pada, situat pe teritoriul său, este probabil cel mai popular loc de pelerinaj. Zeci de mii de turiști merg de la an la an într-o excursie către amprenta sacră. Este demn de remarcat faptul că această relicvă este venerată de adepții a patru religii: budiștii sunt siguri că amprenta a fost lăsată de Gautama Buddha, musulmanii dovedesc că a fost Adam coborât din Rai, hindușii atribuie amprenta zeului lor suprem Shiva, numind în mod romantic vârful. Srivan Adipatam - „dansul cosmic Shiva” și, conform învățăturii creștine, aici a trecut Apostolul Toma, aducând lumina credinței în India.