Loading icon

Cum să-ți împachetezi corect valiza

Când plecați într-un tur și pregătiți tot ce aveți nevoie pentru împachetarea valizei, ar trebui să vă ghidați, în primul rând, după bunul simț și logică. Un ajutor esențial pentru turiștii din întreaga lume este serviciul de rezervare auto online. De exemplu, în  Austria, Republica Cehă costul mediu al închirierii unei mașini compacte va fi de aproximativ 12 euro pe zi, în < a href="https://cars-scanner.ro/belgia.html">Belgia tarifele încep de la 11 euro pe zi.


Selectare valize

Tipul și dimensiunea valizei depind de programul de călătorie. Pentru o vacanță în stațiune este potrivită o valiză cu roți, iar pentru un tur de excursie cu mișcări dese este mai bine o geantă de sport sau un rucsac.

1. Ce să dormi în
2. Ce este în camera de hotel
3. Ce să te plimbi în aer liber
4. Ce să mergi la piscină, saună, plajă.
5. Articole de igienă personală.

Pentru întocmirea corectă a listei, este recomandabil să vă familiarizați cu prognoza meteo pentru perioada de călătorie și cu programul detaliat al turului.


Bagaj.


O valiză este de obicei mutată separat de călător - în compartimentul de marfă al unui autobuz sau al avionului, în portbagajul unei mașini sau al taxiului, este transportată din loc în loc de străini - hamali sau portar. Bagajele pot fi aruncate, pierdute, trimise către o altă destinație, confundate cu proprietarul sau pur și simplu furate. Pe baza acestui fapt, DDT-ul nu trebuie pus niciodată într-o valiză: Documente, Bani, Telefon. Chiar dacă valiza dispare, în acest caz te poți întoarce oricând acasă cu costuri financiare minime și tulburări morale.

Ambalarea valizei


Principiul principal al ambalării este că nu trebuie să existe spații goale. Valisa nu trebuie să transporte aer. Articolele fragile sunt plasate în mijloc și acoperite cu articole moi pe toate părțile. Pe partea de jos, sunt așezate lucruri plate dense care nu pot fi rulate în rulouri - o jachetă, pantaloni, o rochie. Deasupra lor, de-a lungul pereților sunt plasați pantofi înlocuibili. Ar trebui să nu fie aleasă, fiecare adidași sau pantof ar trebui să fie plasat într-o pungă de plastic separată, în prealabil ambalate strâns cu lucruri mici și moi - șosete bine suflecate, un tricou și lenjerie de corp schimbabilă. O astfel de căptușeală va păstra forma pantofului și va economisi spațiu.


Produse de ras, creme, lotiuni, produse cosmetice, sau preambalate într-o geantă specială de călătorie, sau puse într-o pungă dublă de plastic, astfel încât, dacă o manipulezi sau strângi bagajele, tuburile deteriorate să nu păteze alte lucruri cu conținutul lor. .Hainele moi - șosete, tricouri, pantaloni scurți, trening, blugi - sunt suflecate sub formă de role strânse și strâns împachetate fără spații între ele. Așezarea plată, ca pe rafturile dulapului, nu este potrivită pentru transportul într-o valiză.

Lucrurile se vor aduna. Elementul cel mai problematic este pălăria. Pentru a-și menține forma, coroana trebuie să fie umplută cu haine moi, să pună pălăria pe fundul valizei și să se suprapună strâns cu alte lucruri. Power bank al gadget-ului, încărcător, carte de lectură în sala de așteptare, trusă de prim ajutor, ochelari de rezervă într-o cutie robustă, ambalate în buzunarele exterioare ale valizei sau puse deasupra alte lucruri.


După împachetare, valiza ar trebui să fie închisă iar greutatea acestuia trebuie estimată. Este necesar să se pornească de la faptul că de ceva timp bagajele se vor deplasa fără ajutorul personalului de service, de exemplu, la un control vamal. Atunci când călătoriți cu avionul, valiza trebuie cântărită astfel încât să nu depășească permisiunea de bagaje a companiei aeriene. Îmbrăcămintea exterioară și călduroasă - o jachetă, un pulover - nu ar trebui să fie împachetată într-o valiză, ci mai degrabă îmbrăcată pe tine atunci când te miști. Acest lucru va reduce greutatea și volumul bagajelor.

Valiza de familie


Dacă există mai multe bunuri ale membrilor familiei într-un singur bagaj, acestea pot fi grupate în pungi de plastic , acest lucru va fi mai ușor să găsiți cel potrivit atunci când despachetați o valiză în cameră.