Loading icon

Cele mai bune obiective turistice din Baku

Baku - capitala Azerbaidjanului, este situată pe coasta Mării Caspice. Atrage milioane de turiști în fiecare an pentru amestecul său uimitor de istorie, cultură și frumusețe naturală.

Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în avans. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Azerbaidjan este de 20 de euro pe zi. De exemplu, în Erevan costul de închiriere a mașinii de clasă compactă este de la 11 euro pe zi, în Tbilisi tarife aproape aceleași , deși de obicei închirierea la aeroport este mai ieftină, în aeroportul Batumi poți închiria o mașină de la 6 euro pe zi.

< p>

Ateshgah
Ateshgah este un templu al focului din orașul Baku, Azerbaidjan. Acest vechi sanctuar persan găzduiește sanctuarele a trei religii: zoroastrismul, islamul și creștinismul. A fost construită în secolul al X-lea d.Hr. de către Shirvanshah, sub conducerea arhitectului lor Ibrahim ibn Ahmed Shirvanshah. Numele Ateshgah înseamnă „loc de foc”, atesh este un cuvânt zoroastrian pentru foc. Complexul include caravanserase, băi, bucătării, locuințe și o moschee.
A fost construit inițial de Shirvanshahs (regii Shirvan) în secolul al XV-lea. Înainte de islamizare, acest loc găzduia templele zoroastrienilor și creștinilor. După islamizare, a devenit moschee, iar după distrugerea de către Shah Abbas I, s-a transformat din nou într-un templu al focului. În perioada sovietică, restaurarea sa a început, dar nu a fost finalizată din cauza prăbușirii URSS.

Ateshgah a inspirat întotdeauna artiști și poeți, el este adesea numit „perla Mării Caspice”. De-a lungul istoriei sale, complexul a suferit mai multe reconstrucții; în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai popular în rândul turiștilor datorită locației sale în apropierea centrului orașului Baku (la 15 minute de mers pe jos de la Operă).

< p>

Turnul Fecioarei

Turnul Fecioarei din Baku este un turn construit de Shirvanshahs în Evul Mediu. Turnul a fost construit pe unul dintre dealurile din Baku, aflat acum în orașul vechi.
Turnul Fecioarei este considerat unul dintre simbolurile Baku. Înălțimea sa este de 36 de metri și are 7 etaje. A fost creat ca turn de veghe la intrarea în orașul Bail din partea peninsulei Absheron, protejând orașul de atacurile piraților. Turnul a fost creat în două etape: în secolul al XI-lea, i s-a pus fundația, iar în secolul al XII-lea, a fost finalizat până la 3 etaje.

Bath Haji Gaiba

Baia Haji Gaiba este o veche baie publică din Ganja, situată în cartierul vechi din Baku. Construită în 1826, această baie istorică pretinde a fi a doua cea mai veche din Azerbaidjan după baia Mardakan. Ambele băi sunt incluse pe lista Rezervației istorice și arhitecturale de stat din Azerbaidjan.

< p>

Orașul vechi Icheri Sheher

Icheri Sheher, sau „Orașul interior”, este un cartier istoric al vechiului Baku. Se întinde pe peste 20 km de-a lungul coastei Mării Caspice și include numeroase monumente arhitecturale datând din secolele al XVIII-lea, al XIX-lea și al XX-lea.

Orașul vechi este situat în partea plată a peninsulei Absheron, la vest de centrul Baku. Este închisă în interiorul zidurilor cetății, construite în perioada medievală pentru a proteja împotriva atacurilor invadatorilor străini. Meterezele circulare care înconjoară Orașul Vechi aveau inițial 4 metri înălțime, dar astăzi au mai rămas doar 2-3 niveluri de fortificații de pământ și piatră. Porțile către Orașul Vechi includ: Shirvanshah (1851), Sulut (cunoscută anterior ca Chiglig) (1784), Dilara (1839), Bayil (1396), Binqdi (1780), Binyrli (1785) și Qarasunqal (1841). Celebrul Turn al Fecioarei (secolul al XI-lea) se află și el pe teritoriul lui Icheri Sheher.