Loading icon

Transport rutier în Marea Britanie

În Marea Britanie, mașina este zeu și rege. Numărul deținătorilor de mașini este mare - la ultimul număr, numărul de mașini în uz privat este de 22 de milioane. Drumurile, în special în sud-estul Marii Britanii, sunt cele mai aglomerate de pe continentul european.

Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în London City este de 20 de euro pe zi, în Manchester costul de închiriere este același ca la aeroport, deși de obicei închirierea la aeroport este mai ieftină.

Marea Britanie are o rețea de drumuri extinsă. Călătoria pe aproape toate drumurile este gratuită, dar starea în ambuteiaj a fost de multă vreme o parte integrantă a vieții britanice. În ultimii ani, guvernul, în efortul de a rezolva problema aglomerației, în loc să extindă autostrăzile (ceea ce contribuie doar la aglomerarea lor mai mare), a început să introducă drumuri cu taxă.

Este dificil să spuneți dacă, în condițiile actuale, se vor face investițiile necesare în dezvoltarea transportului în comun pentru ca acesta să devină un înlocuitor eficient și ieftin pentru mașini. În timp ce britanicii încearcă să se transfere la transportul public, crescând prețurile la combustibil (în Marea Britanie, benzina este mai scumpă decât în ​​majoritatea celorlalte țări ale lumii).

În ceea ce privește comportamentul britanicilor pe drumurile, este în concordanță cu stereotipul predominant despre ele. În țară se obișnuiește să arăți curtoazie și respect față de ceilalți utilizatori ai drumului, iar orice semn de comportament nepoliticos poate provoca furie și resentimente.

Manifestările grave ale „furiei pe autostradă” nu apar des, deși mulți au o părere diferită despre acest subiect, deoarece este obișnuit ca mass-media să umfle hype în jurul cazurilor deosebit de scandaloase de agresiune.
Conducerea sub influența alcoolului este strict interzisă. Infractorilor li se aplică sancțiuni extrem de severe.