Loading icon

Atena - un oraș grec special cu o moștenire istorică

Capitala Greciei impresionează prin moștenirea sa istorică și culturală și niciun oraș din lume nu este capabil să facă o impresie atât de vie. Atena este un oraș special cu un trecut bogat și dovezi uluitoare ale unei civilizații antice care a dat naștere formării democrației mondiale. Acest loc este începutul prosperității și nașterea unei culturi străvechi -  Acropole, care este cel mai popular loc din lume cu cel mai mare număr de turiști.
Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Grecia. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Atena este de 17 euro pe zi, la aeroportul Heraklion costul de închiriere este același cu în oraș, deși de obicei închirierea la aeroport este mai ieftină.


Atena este înconjurată de cele mai bune plaje din Attica. Cele mai bune plaje ale Atenei pe 1001beach.
Atena atractivă - întindere pentru turiști
Atena este un oraș sacru de mare importanță în antichitate. De la Jocurile Olimpice, străzile și cartierele orașului au fost transformate odată cu apariția noilor clădiri moderne și cu deschiderea de noi muzee. În timpul construirii liniei de metrou Acropole, au fost descoperite importante descoperiri arheologice, reprezentând eșantioane străvechi de preparate realizate cu pricepere, cu modele și desene frumoase. Un muzeu uimitor a fost creat într-o cameră bine echipată a metroului modern, cu exponate găsite în timpul săpăturilor. În centrul istoric se află monumente istorice, printre care maiestuosul templu Hephaestus, care se află în vestul Acropolei, merită o atenție deosebită. Cea mai veche clădire și-a păstrat aspectul și impresionează printr-un complex grandios de coloane de marmură și imagini iscusite ale eroilor populari din legende antice. Capitala Greciei captivează cu vechea zonă rezidențială Plaka cu un labirint de străzi și mii de scări concepute pentru plimbări romantice printre case străvechi cu curți înflorite. Acest loc este plin de ruine antice și biserici în stil bizantin, aducând o aromă veche specială străzilor moderne pline de viață, cu multe restaurante frumoase, muzee și cluburi de noapte. Muzeul de Artă Populară este situat în partea de est a cartierului și prezintă colecții de teme naționale în sălile sale. Anafiotika este o adevărată bijuterie a Plaka, cu alei înguste misterioase și pasaje fără fund, împodobite cu pavilioane frumoase și înflorite. Atena este inima unei civilizații antice, cu o mare caldă faimoasă, care atrage călători din întreaga lume.

Orașuri ale orașului
• Acropola din Atena este un monument monumental complex format din structuri antice, asemănătoare cu rămășițele unor temple și cetăți maiestuoase. Dovezile puterii civilizației se ridică pe un deal stâncos și este cel mai popular loc de importanță turistică. Locul sacru atrage prin măreția coloanelor și eleganța stilului antic, reflectată în ruinele antice, aflate într-o reconstrucție minuțioasă. Majoritatea turiștilor experimentează senzații uimitoare când ajung din partea modernă a orașului la Acropole antice, care păstrează amprentele trecutului.

• Parthenon - un frumos templu din marmură albă, construit în cinstea zeiței Athena Parthenos. Clădirea antică este o capodoperă arhitecturală, realizată într-o combinație de pricepere artistică și perfecțiune sculpturală. Arhitectura templului sacru contine eleganta liniilor si armonia formelor perfecte in detaliile repetitive ale decorului iscusit. Coloanele majestuoase și sculpturile frumoase uimesc cu un farmec vechi deosebit.

• Odeonul lui Atticus Herodes este un monument istoric care a păstrat aspectul unui amfiteatru antic care conține o scenă maiestuoasă și un auditoriu în aer liber. Minunea arhitecturală lovește prin formele sale monumentale și măreția de scară. Clădirea veche nu are acoperiș, dar acest lucru nu schimbă farmecul aspectului păstrat cu trăsături uimitoare ale antichității. Acest loc unic are o mare importanță culturală datorită spectacolelor și festivalurilor vibrante care au loc aici.

Capitala Greciei în trecut a cunoscut numeroase triumfuri și tragedii, a înflorit în vremuri de pace și a creat capodopere de arhitectură și artă. Străzile Atenei au păstrat o parte străveche a măreției unei istorii bogate, în care timpul pare să se fi oprit în splendoarea de marmură.