Loading icon

Călătorie în Islanda - Keflavik

Keflavik, Islanda, în ciuda distanței sale relative de Europa, este o țară foarte populară. Include cele mai frumoase minuni ale lumii. Acestea sunt cele mai mari câmpuri de gheizere, cel mai curat aer din lume, cel mai mare parc botanic din nord. Capitala Islandei este cea mai nordică capitală din lume. Pentru mulți turiști, cunoașterea Islandei începe cu orașul Keflavik, deoarece în apropierea orașului există un aeroport internațional. Keflavik este un oraș-port situat pe Peninsula Reykjanes.

Închirierea de mașini în avans în Islanda este profitabilă. Puteți compara prețurile online și puteți primi până la 70% reducere pentru închiriere. De exemplu, în Reykjavik poți închiria o mașină de la 15 euro pe zi, în Aeroportul Reykjavik - de la 11 euro pe zi.

< p>

Capitala țării se află la doar 50 de kilometri distanță. Populația orașului se apropie de opt mii de oameni, dar, în ciuda acestui fapt, Keflavik are un port mare, multe hoteluri și hoteluri. Mândria orașului este clubul de fotbal „Keflavik”, care este renumit pentru performanța sa în Cupa Europei. Clubul este de patru ori campion național. Locația geografică convenabilă a orașului Keflavik permite excursii interesante cu mașina.

Vara, excursiile pe mare
sunt la mare căutare în rândul turiștilor. Nu numai adulților, ci și copiilor lor se bucură să contemple țărmurile bizare și să urmărească balenele cu cocoașă. Renumita Lagună Albastră este la doar zece minute de mers cu mașina de orașul Keflavik. Complexul stațiunii include numeroase piscine, saune, o clinică specializată în tratarea bolilor de piele, mici restaurante și un magazin de produse cosmetice.

< p>

Laguna Albastră
este o stațiune unică unde vă puteți relaxa în apa minerală caldă constant. Lacul este alimentat de numeroase izvoare care se scurg prin lava vulcanilor antici. Pe drum, ele sunt îmbogățite cu minerale, făcând apa lacului curativă.

Temperatura apei
este aproape de 40C indiferent de perioada anului. Este deosebit de plăcut să fii aici pe vreme rece. Toate tratamentele se efectuează în laguna în aer liber. Unii turiști vizitează Keflavik doar pentru a se bucura de înot în Laguna Albastră. În vecinătatea lagunei nu există nimic viu pe câțiva kilometri, și doar lacul este ca o picătură turcoaz pe un fundal întunecat de lavă dispărută. Trecerea către complexul balnear este așezată prin lavă, demonstrând clar modul în care omul înnobilează natura. Pe lângă procedurile de vindecare din lagună, vă puteți relaxa.

< p>

Laguna este amenajată
cu poduri, alei și mini-cascade artificiale. Intrarea se plătește cu aproximativ 20 de euro pentru toată ziua, dar puțini pot rezista mai mult de două ore. Pe lângă faptul că vizitați „Laguna Albastră” din orașul Keflavik, puteți merge într-o croazieră și puteți admira luminile de noapte ale orașului de pe mare. Aerul și apa din Islanda sunt cele mai curate. Înainte de a fi alimentată în sistemul de alimentare cu apă al orașului, apa nu este purificată.

Apa caldă este furnizată
direct din surse geotermale. Datorită tuturor acelorași izvoare termale din țară, există centrale geotermale care alimentează țara cu energie electrică. Keflavik vă va oferi o mare de experiențe de basm de neuitat.