Loading icon

Roma - fiecare turist trebuie să știe

Roma nu este doar capitala Italiei, este un oraș antic uimitor care a păstrat un număr mare de artefacte antice care vă permit să vă faceți o idee despre marele Imperiu Roman, să faceți cunoștință cu moștenirea acestuia.

Închirierea de mașini în avans în Italia este profitabilă. Puteți compara prețurile online și puteți primi până la 70% reducere pentru închiriere. De exemplu, închirierea unei mașini de clasă compactă în Roma costă 11 euro pe zi, în Milano - aproape 15 euro pe zi.

Există atât de multe atracții aici încât va dura mai mult de o săptămână pentru a le vedea (ca să nu mai vorbim de un studiu detaliat). Este o altă problemă că un turist rar are atât de mult timp în arsenalul său. De regulă, nu are la dispoziție mai mult de o săptămână (și asta este totuși ideal), pentru care sunt atât de multe de făcut!

< p>

Pentru a nu pierde timpul în zadar, vă recomandăm să faceți o listă cu atracțiile pe care ați dori să le vedeți neapărat. Apoi ar trebui creat un plan detaliat, în care unul sau altul muzeu să fie alocat fiecărei zile.

Desigur, fiecare are propriile preferințe, dar există locuri pe care cu siguranță ar trebui să le vizitați în Roma. Să le enumerăm pe cele principale:


1. Colosseum.
Acesta este un fel de simbol al orașului antic, imagini ale căruia se găsesc peste tot aici. Arena este pusă pe pânzele lor de artiști stradali, este pe magneți, tricouri, căni, brelocuri etc. Dacă doriți să vedeți Colosseumul din exterior, mergeți spre Piazza Venezia și plimbați-vă prin muzeu pentru o minunată. vedere asupra ruinelor de pe deal. De aici puteți merge pe jos până la arenă. Pentru a intra înăuntru, va trebui să cumpărați un bilet, după ce ați stat anterior la coadă, ceea ce este destul de impresionant în timpul sezonului.

< p>

2. Muzeele Capitoline.
De asemenea, sunt situate în Piața Veneției. Vizitarea acestora este o necesitate pentru toți cei care nu își pot imagina călătoriile fără a cunoaște moștenirea istorică a orașului examinat.

3. Vatican.
Puteți ajunge la Vatican doar dacă sunteți însoțit de un grup organizat, turiștii individuali nu au voie acolo. Dar chiar și fără aceasta, un stat independent oferă multe oportunități pentru a obține impresii vii. Pentru a începe, nu uitați să vizitați Bazilica Sf. Petru. Luați-vă timp și bani pentru a-i urca cupola. Apoi vă recomandăm să vizitați Muzeele Vaticanului într-o zi separată. Fii pregătit să faci coadă. Timpul de așteptare în sezon se calculează în ore, dar merită. Celebra Capelă Sixtină, statuia lui Apollo Belvedere și Afrodita, Strofa lui Rafael - acestea sunt doar câteva dintre ceea ce veți vedea când veți vizita Muzeele Vaticanului.
Roma este un oraș special și uimitor. Un număr mare de magazine alimentare și mici cafenele confortabile se găsesc aici la fiecare pas. Dar centrele comerciale mari, supermarketurile, stomatologia și saloanele de coafură vor trebui căutate intenționat. Doar mergând pe străzi, este puțin probabil să dai peste ele. Cel puțin nu sunt obișnuite.

< p>

Dar locurile de joacă se întâlnesc aici aproape la fiecare pas. Așadar, atunci când călătoriți cu copii, fiți pregătiți să faceți pauze dese la mers, pentru că un copil rar va rezista tentației de a stăpâni un complex sportiv sau de a aluneca pe un deal. Locurile de joacă din Roma sunt foarte interesante și, cel mai important, complet sigure. Adevărat, aceasta este o cu totul altă poveste.