Loading icon

Tururi în Orvieto, Italia: ce merită văzut și vizitat pentru turiștii curioși?

Orvieto este un mic oraș medieval din centrul Italiei, care este situat într-o vale lângă râul Paglia și se află pe o stâncă de tuf roz.

O vizită în orașul peșteră, care se află în stâncă, este disponibilă doar pentru grupurile turistice organizate. Acest monument de arhitectură antică datează din secolul al IX-lea î.Hr., prin urmare este foarte apreciat printre fanii istoriei.

Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Italia. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Aeroportul Ciampino este de 20 de euro pe zi, în Aeroportul Fiumicino costul de închiriere este același ca în oraș, deși de obicei închirierea la aeroport este mai ieftină.


Orașul în sine poate fi ocolit într-o oră dacă mergi pe străzile înguste fără a intra în temple și catedrale. Dar este foarte greu să reziste unei astfel de tentații - datorită frumuseții clădirilor religioase, Orvieto a devenit faimos printre turiștii europeni.

Pe piața principală a orașului se înalță catedrala, care până la începuturi. din secolul al XIII-lea a fost reședința episcopului Francesco Monaldeschi.

În acei ani, Orvieto a devenit faimos în toată Italia, nu numai ca locul de naștere al Pontifului Bonifaciu al VIII-lea, ci și ca oraș în care au loc minuni. În 1263, în timpul uneia dintre slujbe, s-a stropit sânge adevărat dintr-o ostie rituală (azimă) pe capacul altarului, după care a fost amenajată o raclă pentru a păstra altarul.

Catedrala din Orvieto a fost construită în stil romanico-gotic, fațadele sale sunt decorate cu ansambluri arhitecturale elegante și mozaicuri aurite, turnul principal este completat de turle joase ascuțite, frontoane și frize.


The interiorul templului este la fel de luxos ca și exteriorul său. Coloanele înalte cu dungi care împart bazilica în trei părți sunt făcute din piatră întunecată și albă, aceleași dungi împodobesc pereții de bazalt.

Se poate spune cu siguranță că nu există un alt templu atât de remarcabil care să fie găsit în intreaga lume. Pereții de aici sunt decorați cu picturi și fresce, panouri de mozaic și picturi din viața sfinților strălucesc puternic pe ei.

Dacă vă place Italia, puteți sărbători Anul Nou într-unul dintre orașele sale mari și înainte Săptămâna Mare, vizitați templul din Orvieto cu iconografie uimitoare care povestește despre toate evenimentele importante din Antichitate până în epoca lui Dante.

Dedesubtul Orvieto se află un labirint de peșteri care le-au oferit etruscilor adăpost de ploaie. Într-una dintre celulele tăiate în stâncă se află acum cofetăria lui Adrian - un maestru în producerea deserturilor de ciocolată. În Evul Mediu, vinul alb din soiul Orvieto Classico era depozitat în aceste peșteri. Ei spun că din cauza acestei băuturi divine orașul a servit multă vreme ca reședință papală în locul Vaticanului ascetic.



În vecinătatea așezării, rămășițele de s-a păstrat un templu etrusc, iar pe fiecare dintre străzile sale se află fie un palat baroc, fie o biserică catolică. La una dintre periferiile orașului Orvieto se află cetatea Albornoz, construită în secolul al XV-lea.

Lângă cetate se află un parc, plimbare prin care te găsești într-o fântână de piatră adâncă de 62 de metri. Această cisternă uriașă cu scări și poduri balansoare a fost construită pentru a alimenta cetatea cu apă în caz de apărare.

Destul de mică ca dimensiuni, Orvieto este o adevărată comoară a patrimoniului cultural al Italiei. În timp ce vă relaxați în acest oraș, puteți vizita muzee și palate papale, puteți vedea o necropolă preistorică cu sarcofage de piatră și taverne medievale.