Loading icon

Orașul vechi din Bergen

Orașul Bergen Norvegia este cel mai faimos oraș mic din întreaga lume, unde vă puteți odihni grozav. Aici, într-un fel incredibil, ritmul furtunos al vieții moderne și farmecul dulce al unui oraș vechi cu o istorie bogată coexistă în pace.

Înainte de călătorie, mulți turiști își rezervă o mașină în Norvegia online pentru a obține un tarif de închiriere favorabil, pentru a vedea mai multe atracții și pentru a nu depinde de grupurile de tur. În Bergen, costul închirierii unei mașini de clasă compactă începe de la 15 euro pe zi, în Oslo de la 18 euro pe zi; dacă închiriați pentru o perioadă mai lungă, puteți obține o reducere.

Bergen, Norvegia, este bogată în obiective turistice interesante. De exemplu, când ajungeți în Bergen, în primul rând trebuie să mergeți la terasamentul Hanseatic Bryggen. Aici au apărut primele clădiri ale orașului. Aici există facilități portuare antice, iar zona de pe malul apei în sine este considerată cea mai faimoasă așezare din Evul Mediu din Norvegia. Cartierul Bryggen a aparținut negustorilor hanseatici timp de patru secole și a fost adesea avariat de incendii. Străzile înguste și galeriile întunecate par să te ducă înapoi în trecutul îndepărtat. Aici se află și Muzeul Ligii Hanseatice, unde puteți afla despre viața negustorilor hanseatici și puteți vizita sălile păstrate în care aveau loc întâlnirile hanseatice.



De asemenea, este de interes Muzeul Bryggen, unde puteți obține o imagine completă a meșteșugurilor, comerțului și vieții de zi cu zi din Evul Mediu. Biserica Sf. Maria, situată chiar în spatele muzeului, este considerată cea mai veche din Bergen. A fost construită în secolul al XII-lea.

În Bergen, nu uitați să vedeți Reședința Regală și Haakonhallen, sala de recepție. Au fost construite în 1247, respectiv 1261. În apropiere se află celebrul Turn Rosencrantz, construit în 1270, care a fost reconstruit de mai multe ori, îmbunătățit și extins în scop defensiv. Acest Turn a fost un simbol al opoziției și al puterii printre comercianții hanseatici.

Fleibanen funicular
este un faimos reper în Bergen. El îi ridică pe turiști la trei sute douăzeci de metri deasupra nivelului mării până în vârful Muntelui Fleyen. Oferă o panoramă impresionantă a orașului, a fiordurilor, a munților și a mării minunate.

Înapoi de la munte, poți coborî în siguranță versanții munților, rătăci pe străzi, simți ceea ce este - adevăratul Bergen. Asigurați-vă că vizitați celebra piață de pește. De regulă, recenziile despre el sunt cele mai pozitive.



Iubitorii de artă ar trebui să viziteze cu siguranță Galeriile Bergen cu vedere la Lacul Lille Lungegerdsvann, care prezintă câteva colecții cu adevărat uimitoare de picturi.
Odată ajuns în Bergen, ar trebui să vizitați cu siguranță casa-muzeu a celebrului norvegian compozitorul Edvard Grieg, care s-a născut și a crescut aici. A locuit într-o căsuță de pe malul lacului și și-a compus marile sale lucrări muzicale. Puteți merge și la mormântul lui, care este săpat în stâncă. Aici sunt înmormântați compozitorul și soția sa Nina. Un muzeu este acum deschis în casa compozitorului.

Este, de asemenea, interesant să vizitați Muzeul Old Bergen, situat chiar sub cerul liber. Case din lemn, traditionale pentru arhitectura orasului din secolele XVIII-XIX, aici s-au păstrat. Există aproximativ patruzeci de astfel de case.

Nu uitați să vă amintiți de Acvariul din Bergen, unde puteți vedea pinguini și foci de blană, precum și broaște țestoase, șerpi și chiar crocodili.Tururile la Bergen astăzi sunt fi devin din ce în ce mai populare. În plus, hoteluri confortabile și confortabile, numeroase case de oaspeți, campinguri și apartamente private sunt întotdeauna gata să primească oaspeți.

Ajungerea la Bergen nu este dificilă. Puteți face acest lucru de oriunde în Norvegia și din diferite orașe din Europa cu avionul, mașina, trenul sau feribotul. Aeroportul Bergen primește zboruri regulate din Copenhaga, Stockholm, Amsterdam, Frankfurt și Londra. De asemenea, puteți zbura cu avionul din Praga, Berlin și Paris, Riga și Varșovia. În zilele lucrătoare, un autobuz circulă de la Aeroportul Bergen până în centrul orașului la fiecare cincisprezece minute (în weekend - la fiecare jumătate de oră). La Bergen se poate ajunge cu feribotul din Danemarca, ceea ce este foarte interesant. Și dacă cumpărați un bilet pentru o barcă, puteți plimba prin fiorduri sau de-a lungul coastei.