Loading icon

Călătorind în Norvegia vara

Călătorind în Norvegia este întotdeauna o experiență interesantă, dar devine și mai plină de satisfacții atunci când vizitați țara în timpul verii. Vremea caldă și zilele lungi vă permit să vă bucurați de unele dintre cele mai pitorești locuri ale țării, inclusiv de fiordurile sale uimitoare.

Dacă doriți să căutați o destinație mai îndepărtată, cu o frumusețe naturală dramatică, poate fi Geirangerfjord din fiordurile norvegiene de vest găsite. Acest loc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO are tot ce s-ar putea cere într-un fiord: o apă calmă, munți și cascade uimitoare.

Insula Senja

Norvegia este o țară cu lanțuri muntoase accidentate, oceane și plaje uimitoare, sate de pescari de neapărat și trasee nesfârșite pentru drumeții și ciclism. Una dintre cele mai mari insule ale Norvegiei este insula Senja, care este un loc minunat pentru a experimenta toate aceste lucruri vara și iarna.

Vara, este posibil să vă bucurați de fiordurile de coastă dramatice și de țărmurile stâncoase. Turiștii pot face drumeții și bicicleta în munți sau pur și simplu se pot relaxa și admira priveliștile dintr-o cameră de hotel.

Senja Island


În timpul iernii, turiștii pot participa și la Festivalul anual de zăpadă Senja și pot experimenta peisajul magic de iarnă al insulei. Schiatul este posibil în vârfurile munților Senja, care sunt adesea acoperite cu pulbere proaspătă, netrasă. Sezonul de schi se poate desfășura din februarie până în mai, în funcție de condițiile meteorologice.

Vârfurile muntoase din Senja sunt o destinație populară pentru drumeții, cu multe drumeții emblematice către puncte de vedere. Unele dintre cele mai cunoscute drumeții sunt Segla, Husfjellet și Hesten.

Pe lângă aceste drumeții emblematice, există parcul național Anderdalen din sudul Senja, unde pădurile sunt dese și există zeci de trasee de explorat . Peisajul este uimitor și există o mulțime de fructe de pădure de culejat.

Există și câteva sate pitorești de pescari care pot fi vizitate în timp ce sunteți pe Senja, cum ar fi Torsken și Mefjordvaer. Au restaurante excelente și servesc unul dintre cei mai buni pești din regiune, cum ar fi halibut, somon și cod.

Fiorduri

Norvegia este paradisul iubitorilor de aer liber pe tot parcursul anului, dar lunile de vară (iunie, iulie și august) oferă zile lungi de soare și seri luminoase. Acesta este momentul perfect pentru a explora fiordurile, parcurile naționale, orașele și insulele din Norvegia.

Fiords


Fie că călătorește prin fiorduri sau vizitează un sat de lângă fiord, orice călător nu va fi dezamăgit de peisajul uluitor. El va fi înconjurat de păduri luxuriante, râuri albastre strălucitoare și munți dramatici.

O vizită în Norvegia nu ar fi completă fără o excursie la unul dintre numeroasele fiorduri ale țării și există câteva uimitoare de descoperit. Geirangerfjord, Naeroyfjord și Sognefjord, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, merită vizitate.

Sunt atât de multe de văzut în fiordurile din Norvegia încât s-ar putea petrece o viață descoperind totul. Poate fi o călătorie într-o croazieră cu barca de-a lungul unui fiord, admirând priveliștile dintr-o excursie montană sau chiar o ședere într-un cort în copac.

Vremea în Norvegia se poate schimba foarte mult, așa că este important să păstrați un ochi pe prognoză. În regiunile de coastă poate fi vreme vântoasă și umedă, în timp ce zonele interioare pot avea zile calde, însorite, cu puține ploaie.

Când călătoriți în Norvegia vara, este esențial să vă împachetați haine ușoare, dar calde. De asemenea, este o idee bună să împachetați o haină și o pălărie, mai ales în nord.

De asemenea, este o idee bună să verificați prognoza pentru aurora boreală, deoarece aceasta este o destinație populară pentru a le vedea. În iunie, septembrie și octombrie, este mai probabil să le vedeți pe măsură ce nopțile cresc.

Fiords


Dacă cineva ar dori să vadă mai multă floră, vizitarea Toyen va fi un plan grozav. Această grădină ocupă un spațiu mare cu o colecție botanică diversă și o grădină cu parfumuri. Pot fi găsite o mare varietate de plante, de la pădurile tropicale până la arbuști uscati de deșert. Cea mai mare parte a zonei este proiectată ca un Arboretum, cu sute de plante diferite. Grădina deține o colecție mare și variată de copaci și arbuști plantați într-un mod sistematic după familia de plante

Și pentru a face o zonă verde acasă, nu este necesar să crești plantele reale. Poate exista o soluție rezonabilă pentru aceasta - plante artificiale. Există un loc grozav pentru a cumpăra astfel de plante pentru casă - Ambiplants. Ca specialist în plante artificiale, Ambiplants are o gamă largă de plante artificiale diferite. De la mare la mic și totul, de la dafin artificial la palmieri artificiali.